ΠΕΡΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΡΓΗΣ

Εθνική οργή.

Αυτό προκαλεί η τοποθέτηση Φίλη στην ηγεσία του υπουργείου παιδείας(!). Το κακόγουστο και απίστευτο αστείο έγινε τελικά πραγματικότητα. Ο διορισμός του νέου υπουργού προκαλεί εθνική οργή και καταδικάζεται από κάθε εχέφρονα και ελεύθερο Έλληνα πολίτη. Το ζήτημα το οποίο υπονομεύουν οι απόψεις του είναι εθνικό, ιστορικό αλλά και ιερό.

Εθνικό γιατί διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα τα οποία ο υπουργός υπονομεύει με τη στάση του. Ιστορικό γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη του αλλά δεν έχει δικαίωμα και στην προσωπική του αλήθεια.Ιερό γιατί θίγει τις ιερές και καθαγιασμένες μνήμες των προγόνων μας.

Δεν θα αναφερθώ στο γεγονός πως ο υπουργός εκφέρει απόψεις χωρίς ο ίδιος να έχει σχετικές γνώσεις ιστορίας. Δεν ξέρω αν είναι χειρότερο το να είσαι ο πρώτος υπουργός παιδείας χωρίς πτυχίο (ύβρις προς τους νέους που καλούνται να πασχίσουν για τη μόρφωση τους), το γεγονός ότι η «κινηματική δράση» σου περιορίζεται στα τοιχώματα του κομματικού σωλήνα, ή το ότι το δημοσιογραφικό σου λειτούργημα κατέληξε σε μία κομματική εφημερίδα, προφανώς ελεγχόμενη και υποταγμένη στις απόψεις του κόμματος. Ο λόγος που δεν θα επεκταθώ είναι διότι μιαadhominem επίθεση θα ήταν πολύ λίγη για το αμάρτημα που διαπράττεται. Η ιστορία απαιτεί περισσότερα.

Επίσης δεν θα επεκταθώ στις ιδεολογικές καταβολές του πολιτικού φορέα του εν λόγω υπουργού.  Με απόψεις για παράδειγμα σαν αυτή του Νάσου Θεοδωρίδη (πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής) πως οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες (!) το οποίο και αναλύει στο άρθρο του «Ο μύθος της “γνήσιας ελληνικότητας” των Ποντίων»το οποίο δημοσιεύτηκε στην “TrakyaninSesi” στις 3/3/2011[i], και στελεχών του κόμματος περί «τουρκικής» (και όχι μουσουλμανικής) μειονότητας στη Θράκη, κανείς δεν θα έπρεπε να εκπλήσσεται για το που τάσσονται τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ποιους εκπροσωπούν.Θεωρώ πλέον αδιανόητη την εκλογική υποστήριξη του εν λόγω κόμματος από τους απογόνους των θυμάτων της Γενοκτονίας.  Η ιστορία όμως απαιτεί περισσότερα.

Έζησα σχεδόν τέσσερα χρόνια στην Αμερική. Παρατηρώντας τις πολιτικές εξελίξεις στην κοινότητα της Βοστόνης όπου και διέμενα, έγινα μάρτυρας των συλλογικών προσπαθειών των Αρμενίων για αναγνώριση της φρικτής Γενοκτονίας που διαπράχθηκε εναντίον τους. Παρατηρούσα τις κοινές και συντονισμένες τους δράσεις οι οποίες υποστηρίζονταν πλήρως από την κυβέρνηση τους στην Αρμενία. Αντίστοιχες προσπάθειες κατέβαλλαν και οι δικοί μας σύλλογοι, οι οποίοι αν και ήταν ξεχασμένοι από την Ελληνική πολιτεία ωστόσο τα κατάφερναν και επέφεραν αποτελέσματα και αναγνώριση της Γενοκτονίας μας σε διάφορες πολιτείες των Η.Π.Α. Πόσο δύσκολο φαντάζει το έργο τους τώρα με έναν τέτοιο Έλληνα υπουργό και με τέτοιες απόψεις να τους υπονομεύει.. Πόσο αδιανόητο θα ήταν κάτι τέτοιο για τους Αρμενίους οι οποίοι δουλεύοντας ως έθνος που υπερασπίζεται τα δικαιώματα και την ιστορία του κατάφεραν να γονατίσουν τους Τούρκους και να τους αναγκάσουν να σταματήσουν τα ψέματα και την άρνηση. Όλο αυτό φαντάζει αδιανόητο.

Στην κομματική του φυλλάδα λοιπόν, στο προκλητικό και ιδιαίτερα προσβλητικό του άρθρο ο υπουργός χαρακτηρίζει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας ως μια ψηφοθηρική και – εθνικιστική σκοπιμότητα. Οι ανθελληνικές καταβολές του γίνονται έτσι αμέσως προφανείς. Στη συνέχεια αναφέρει πως«τα περί Γενοκτονίας ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας. Γι’ αυτό και το ελληνικό κράτος ποτέ δεν προέβαλε στα διεθνή φόρα θέμα αναγνώρισης αυτής της “Γενοκτονίας”». Με αυτό τον τρόπο  προσπαθεί ο υπουργός να δικαιολογήσει τον ανθελληνισμό, την ανικανότητα και το «μηδίζειν» των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και να μας ρίξει στάχτη στα μάτια για την απραξία και τη θρασυδειλία του δικού του κόμματος. Έπειτα αναφέρει κάτι αστείο για «μνημονιακή υποτέλεια» των αντιπάλων του, για να καταλήξει σε ιλαροτραγικούς επιστημονικούς διαχωρισμούς πολιτικοκοινωνικών θεμάτων με τα οποία δεν έχει καμία σχέση (γιατί δυστυχώς οι καταλήψεις κυλικείων και οι εσωκομματικές διαδικασίες δεν οδηγούν σε γνώση της πολιτικής επιστήμης ή σε ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα..!).

Ξεκαθαρίζοντας λοιπόν την εικόνα:

Η Σύμβαση  του Ο.Η.Ε. για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας στο άρθρο 2[ii] αναφέρει:“Ως γενοκτονία ορίζεται οποιαδήποτε από τις κατωτέρω πράξεις, ενεργουμένες με την πρόθεση ολικής ή μερικής καταστροφής ομάδας, εθνικής, εθνολογικής, φυλετικής ή θρησκευτικής:

 • Δολοφονίες μελών της ομάδας.
 • Πρόκληση σοβαρής σωματικής ή διανοητικής βλάβης σε μέλη της ομάδας.
 • Εκ προθέσεως υποβολή της ομάδας σε συνθήκες διαβίωσης ικανές να επιφέρουν την πλήρη ή μερική σωματική καταστροφής της.
 • Επιβολή μέτρων για την παρεμπόδιση των γεννήσεων στους κόλπους της ομάδας.
 • Αναγκαστική μεταφορά παιδιών της ομάδας σε κάποια άλλη ομάδα.”

Ας εξηγήσει λοιπόν ο νέος υπουργός παιδείας ποια ακριβώς από τα παραπάνω εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αρνείται στους Έλληνες του Πόντου και της Μ. Ασίας. Ποιες σωματικές και ψυχικές βλάβες δεν υπομείνανε οι περήφανοι Έλληνες της Ανατολής από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των ναζιστών Νεότουρκων τους οποίος τώρα υπερασπίζεται μυωπικά ο υπουργός της αυτοαποκαλούμενης «αριστεράς»; Ποιες δολοφονίες, μαζικές εκτελέσεις και εγκλήματα μίσους και μένους δεν «μετράνε» στο δικό του βιβλίο; Ποιοι γενιτσαρισμοί, ποια τάγματα εργασίας και λοιπά σύγχρονα βασανιστήρια δεν είναι για αυτόν αρκετά και δεν πληρούν τις δικές του προϋποθέσεις; Ντροπή.

Προς γνώσιν του λοιπόν, “ως εθνοκάθαρση ορίζεται η σκόπιμη πολιτική, σχεδιασμένη από μία εθνική ή θρησκευτική ομάδα με πρόθεση να απομακρυνθεί με βίαια ή τρομοκρατικά μέσα ο άμαχος πληθυσμός μιας άλλης εθνικής ή θρησκευτικής ομάδας από συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές [iii]

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα η εθνοκάθαρση δεν είναι τυπικά παράνομη διαδικασία δεδομένων των νόμων της εκάστοτε χώρας, ενώ η γενοκτονία είναι σε κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα η κρατική απομάκρυνση παράνομων μεταναστών από μια περιοχή μπορεί να μην είναι παράνομη σε μια χώρα (αν και προφανώς είναι παράνομη η βίαιη εφαρμογή της), αλλά η κρατική προσπάθεια εξόντωσης των εν λόγω μεταναστών, δηλαδή η γενοκτονία, είναι κατάφορα παράνομη και απεχθής. Ο υπουργός θέλει να πιστέψουμε πως αυτό που συνέβη στους προγόνους μας ήταν μια μετακίνηση και μεταφορά τους σε γειτονικές περιοχές και χώρες.

Αναλύοντας εις βάθος, ιστορικά έχουν χρησιμοποιηθεί διάφοροι τρόποι εθνοκάθαρσης: σχετικά νομοθετήματα, εθελοντικές μετακινήσεις, βίαιες μετακινήσεις, τρομοκρατία μέσω απειλών, τρομοκρατία μέσω βίας και τέλος γενοκτονία – η απόλυτη μορφή μόνιμης απομάκρυνσης άμαχου πληθυσμού καθώς επιφέρει τον ολοκληρωτικό αφανισμό του. Εδώ λοιπόν φαίνεται και η διαφορά των δύο όρων την οποία αδυνατεί να συλλάβει ο υπουργός. Η γενοκτονία ήταν το έγκλημα και απότοκος αυτής ήταν μεταξύ άλλων και η βίαιη, μόνιμη και οριστική απομάκρυνση των προγόνων μας από τις πατρογονικές τους εστίες.

Με μία φράση,  ο τελικός σκοπός της εθνοκάθαρσης είναι ο εκτοπισμός μιας συγκεκριμένης ομάδας από μια περιοχή συνήθως με βίαια μέσα, ενώ ο τελικός σκοπός της γενοκτονίας είναι η ολοκληρωτική καταστροφή μιας συγκεκριμένης ομάδας.

Προκαλώ τους απανταχού ανθέλληνες να επιχειρηματολογήσουν αν μπορούν και να ισχυριστούν πως σκοπός των Νεότουρκων ΔΕΝ ήταν η ολοκληρωτική καταστροφή και ο αφανισμός των προγόνων μας. Αν μπορεί κάποιος να το κάνει δίχως ντροπή ας το κάνει. Και ας το κάνει επώνυμα.

Καθώς πρεσβεύω για χρόνια τώρα την εν γένει πολιτειακή αλλαγή στη χώρα μας (νέο Σύνταγμα και Πολίτευμα Δημοκρατίας), πολλοί συμπολίτες μας μου λένε πως το πρόβλημα είναι η παιδεία. Η απάντηση που τους δίνω είναι πως αν αποδεχτούμε κάτι τέτοιο τότε σίγουρα έχουμε χάσει. Και ο λόγος είναι απλός. Αν το όλο μας πρόβλημα είναι θέμα παιδείας  και η παιδεία ελέγχεται από έναν υπουργό ο οποίος διορίζεται από κομματικά αφεντικά, τότε δεν έχουμε πραγματικά καμία ελπίδα. Πόσο μάλλον όταν η παιδεία ελέγχεται από μισέλληνες. Η λύση, τους λέω, είναι εμείς οι πολίτες να επιφέρουμε με κοινωνική και πολιτική πίεση μια πολιτειακή αλλαγή που θα μας οδηγήσει σε ελεύθερο πολίτευμα Δημοκρατίας. Τότε και η παιδεία θα περάσει στον έλεγχο των πολιτών και οι πολιτικοί επιπέδου Φίλη θα οδηγηθούν στην πολιτική λήθη.

Δυστυχώς οι απάτριδες πολιτικοί είναι πολλοί.Εξίσου πολλοί είναι και οι αρνητές μας.Αυτοί που μας αρνούνται τη δικαίωση αλλά και την επιτυχία. Αυτοί που μας επιβουλεύονται έχουν καταβολές ολιγαρχικές, αήθεις και βασισμένες σε ιδεολογίες που σκοπό έχουν να εξαφανίσουν την ιστορία μας. Δεν σέβονται ή δεν έχουν καν ακούσει τις ιστορίες των προγόνων μας. Αυτές που μέσα από τον πόνο, τον λυγμό και την αδικία ακούγονται πιο δυνατά από οποιονδήποτε αξιωματούχο, πρόεδρα και καρεκλοκένταυρο προσπαθεί δια της θέσης του να βιάσει την αλήθεια. Δεν αναγνωρίζουν τη ζωντανή μνήμη που κυλά στις φλέβες μας, και στις καρδιές μας. Δεν καταλαβαίνουν το βάρος που σχηματίζεται στο μέτωπο μας όταν θυμόμαστε και αναπολούμε. Όταν ακούμε και δακρύζουμε. Όταν κοιτιόμαστε μεταξύ μας και αναγνωρίζουμε τι μας ενώνει και συνειδητοποιούμε τη δύναμη μας. Δεν μπορούν να φανταστούν τι κρύβουμε στο στήθος μας και τι μπορεί να σηκώσει η ψυχή μας.

Η πολιτική τους επιβίωση βασίζεται στις εσωτερικές μας διαμάχες. Αν καταφέρουμε να συνεργαστούμε τότε αυτοί θα πάψουν να υπάρχουν. Ας οργανωθεί επιτέλους ο λαός μας και ας συνάψουμε πέρα από προσωπικές και πολιτικές σχέσεις. Σχέσεις που θα μας δώσουν δύναμη. Για την ιστορία μας, για το τώρα μας, και για το μέλλον της Ελλάδας.

 

[i]http://www.pontos-news.gr/article/8618/nasos-theodoridis-oi-pontioi-den-einai-ellines

[ii]https://treaties.un.org/doc/Publication/UNTS/Volume%2078/volume-78-I-1021-English.pdf

[iii]http://www.un.org/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/1994/674

 • Standard Post
 • Written by Σταύρος Καλεντερίδης in
 • Leave a comment

0 comment on “ΠΕΡΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΡΓΗΣ

 1. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Fantastic stuff. Many thanks!

  diabetes viagra qry viagra
  cheap viagra
  generic viagra and cialis soft – https://genericviagramsl.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 2. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Thanks! Good information!

  online viagra in 24h red viagra
  viagra 100mg
  rx-health viagra rx-health – https://genericviagramsl.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 3. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Cheers, Helpful information.

  can viagra be bought in lanzarote next day shipping on viagra
  viagra for sale uk
  discount viagra – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 4. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Truly tons of awesome data.

  buy sublingual viagra online cheapest viagra uk
  viagra online
  when do you need viagra – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 5. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Kudos! I like this!

  divide viagra three equal pieces viagra chemist prices australia
  viagra pills
  buying viagra without a perscription – https://genericviagramsl.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 6. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Cheers, I value it!

  does viagra work with alcohol how to buy viagra online
  buy viagra online
  cheap viagra order – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 7. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

 8. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Wow a lot of terrific tips.

  viagra prices virginia key acheter viagra en ligne
  viagra without a doctor prescription
  launch of viagra – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 9. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Truly quite a lot of very good tips!

  viagra emblem holland and barrett herbal viagra
  viagra without a doctors prescription
  benign prostatic hyperplasia and viagra – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 10. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Many thanks! Quite a lot of content!

  viagra physer viagra cheap
  viagra without a doctor prescription
  female ingestion of viagra – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 11. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Superb content. Appreciate it.

  viagra for low testerone level online order for viagra
  cheap viagra
  discount generic viagra discount generic viagra – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 12. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Nicely put, Appreciate it.

  cost low viagra video of viagra sex
  viagra 100mg
  viagra helps with pulmonary hypertension – https://genericviagramsl.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 13. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Helpful posts. Many thanks!

  viagra china viagra health risk
  generic viagra online
  discount viagra perscription drug – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 14. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Kudos. Plenty of write ups.

  emphysema primary pulmonary hypertension viagra order viagra from candian pharmi acies
  generic viagra 100mg
  viagra stimulis – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 15. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Appreciate it, Quite a lot of postings!

  patent expiration for viagra viagra and infertility
  viagra online
  will viagra cialis cause cough – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 16. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Excellent advice. Thanks!

  generic viagra buy online buying viagra online title object object
  viagra 100mg
  viagra cialis levitra order online – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 17. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You expressed that really well!

  los angeles flomax viagra interaction leg pain viagra
  buy viagra online
  generic viagra buy – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 18. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You actually mentioned this wonderfully!

  internet sales viagra es testosterone viagra
  viagra for sale uk
  genuine viagra manufacturers – https://genericviagramsl.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 19. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You actually expressed it exceptionally well.

  pennysaver newspaper viagra natural supplement viagra
  generic viagra 100mg
  viagra manufacturer – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 20. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Thanks a lot. Ample data.

  gernic viagra natural foods for viagra
  viagra without a doctors prescription
  comments on viva viagra – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 21. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Great tips. Many thanks!

  online pharmacies viagra viagra stories real people’s experiences pharmacy
  viagra without a doctors prescription
  viagra free pill – https://genericviagramsl.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 22. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Appreciate it, Quite a lot of content.

  viagra lymphoma canadian parmacy viagra 100mg
  buy viagra online
  viagra in bangkok – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 23. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You definitely made the point.

  does female pink viagra work trick viagra
  cheap viagra
  viagra exposed – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 24. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  With thanks. Very good stuff.

  find local charles linskaill search viagra viagra viagra a a target blank
  viagra pills
  viagra cialis levitra href page – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 25. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You definitely made your point!

  generic viagra with money order canada viagra no prescription
  generic viagra 100mg
  help buying viagra – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 26. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Wonderful stuff. Kudos.

  wanting to purchase some viagra personel storys viagra
  generic viagra
  nature viagra – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 27. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You expressed it superbly.

  viagra w overnight shipping buying viagra without a perscription
  buy viagra online
  zoloft and viagra – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 28. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Excellent forum posts. Appreciate it!

  viagra online best price dangerous generic viagra
  generic viagra 100mg
  plateau viagra – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 29. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  With thanks! Valuable stuff.

  viagra chrismas natural viagra substitute
  viagra online
  usda patent expiration date for viagra – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 30. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Beneficial posts. Kudos!

  does viagra counteract effects of propecia viagra from canada cnn
  generic viagra 100mg
  silagra penegra brand name viagra cumwithuscom – https://genericviagramsl.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 31. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You explained this fantastically.

  viagra and preejaculation erectile disfunction viagra cialys
  generic viagra 100mg
  penis on viagra – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 32. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

 33. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Fine stuff. Many thanks.

  cheap viagra cialis viagra cialas
  cheap viagra
  viagra and other drugs – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 34. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Many thanks, I appreciate this.

  viagra without a prescrition charles linskaill find viagra alerts
  buy viagra
  viagra bigger penis – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 35. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Nicely put. Regards.

  cheap phizer viagra generic viagra reviews
  viagra for sale uk
  female version viagra – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 36. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  With thanks, Useful stuff!

  viagra canada without prescription generic viagra rx
  viagra pills
  viagra cialis levitra chatrooms – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 37. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Terrific write ups, Cheers.

  femail effects viagra buy herbal viagra longer erections
  viagra pills
  viagra erection photos – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 38. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Thank you! Fantastic stuff!

  viagra sunday dispatch viagra for muscle building
  buy viagra online
  review viagra vs cialis – https://genericviagramsl.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 39. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You’ve made the point.

  anger and viagra drug classification for viagra
  buy viagra online
  longer sex on viagra – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 40. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Nicely put, Cheers!

  viagra marketshare delayed ejaculation and viagra
  viagra for sale uk
  viagra nebo cialis – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 41. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You said it nicely..

  free fonts viagra effects of past due date viagra
  viagra for women
  will hmsa cover viagra – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 42. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

 43. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  This is nicely expressed. !

  compare viagra cialis and lavitra uk biggest viagra gang
  viagra for sale uk
  most porn stars use viagra – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 44. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You actually mentioned this effectively.

  viagra in the water mp3 viagra chemical structure
  viagra 100mg
  dangers of fake viagra powergra – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 45. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Very well expressed really! .

  viagra libido viagra and headaches
  buy generic viagra
  viagra equivalents – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 46. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Truly quite a lot of superb facts!

  viagra cost in canada natural foods that sub viagra affects
  viagra for women
  viagra generic canada – https://genericviagramsl.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 47. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  This is nicely said. !

  american viagra company after effects of viagra
  generic viagra online
  viagra solid fod – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 48. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Valuable facts. Many thanks.

  generic viagra caverta sildenafil for viagra negotiation tool
  generic viagra 100mg
  viagras other uses – https://genericviagrantx.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 49. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Awesome content. Kudos!

  viagra instuctions what is the reason for viagra
  buy viagra
  buy viagra in budapest – https://genericviagramsl.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 50. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  With thanks, Useful information.

  viagra 50 mg store in canada sould i take viagra with noxplode
  viagra for women
  denmark in viagra – https://genericviagramsl.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 51. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Thanks! I enjoy this.

  does viagra canada can l-arginine be taken with viagra
  viagra pills
  drug class of viagra – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

 52. ErnestoDek Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Whoa lots of amazing advice.

  the effect of viagra how good is generic indian viagra
  generic viagra 100mg
  canadian viagra – https://genericviagrarcp.com

  Keithdrubs
  RichardSew
  ErnestoDek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *