Οι συμφωνίες για Ιόνιο και Αιγαίο ήταν χειρότερες και από τις Πρέσπες

Ο Σύριζα πούλησε τη Μακεδονία, και η ΝΔ ξεπούλησε το Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος.

Τις τελευταίες μέρες βιώσαμε μια μοναδική εξαπάτηση από το σαθρό πολιτικό κατεστημένο της ΝΔ και του παρακράτους που έχει στήσει στα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για γνωστά δημοσιογραφικά φιλοκυβερνητικά παραμάγαζα, τα οποία στήθηκαν με χρήματα φορολογουμένων.

Αναφέρομαι βέβαια στην προδοσία του Αιγαίου η οποία επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως θρίαμβος. Ακριβώς δηλαδή ό,τι συνέβη δυο μήνες πριν, κατά την υπογραφή της εξίσου προδοτικής συμφωνίας με την Ιταλία, η οποία ξεπούλησε το Ιόνιο πέλαγος.

Δεν θα σταθώ στο δημοσιογραφικό κύκλωμα το οποίο εξαγοράστηκε με τα χρήματα της καμπάνιας ενημέρωσης για τον covid, και το οποίο σήμερα νομιμοποιεί και ξεπλένει τις εθνικές μειοδοσίες.

Δεν θα αναφερθώ ούτε στους ψευτοαναλυτές, ούτε και στους εξωνημένους – εξαγορασμένους οι οποίοι βυζαίνοντας το «γαλάζιο» γάλα, λησμόνησαν έθνος και πατρίδα.

Θα σταθώ όμως στο βαριά ανθελληνικό πολιτικό προσωπικό της ΝΔ, το οποίο πρέπει να λογοδοτήσει για τη μαύρη προδοσία του Αιγαίου και του Ιονίου.

Αρχικά για πρώτη φορά στην ιστορίας της, η Ελλάδα αποδέχτηκε πλήρως τις τουρκικές θέσεις. Διαβάστε αναλυτικά το μέγεθος της καταστροφής:

  1. Μειωμένη επήρεια νησιών σε ΑΟΖ. Αυτό συνέβη με την Ελληνο-ιταλική συμφωνία η οποία απέδωσε μειωμένη επήρεια στα Διαπόντια νησιά και τις Στροφάδες. Η κατάσταση ξεχείλωσε με τη συμφωνία με την Αίγυπτο, η οποία απέδωσε μειωμένη επήρεια σε Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο, και στο μεγαλύτερο Ελληνικό νησί, την Κρήτη! Να σημειωθεί πως ενώ η επίσημη Τουρκική θέση είναι πως τα νησιά είναι «αόρατα» και ως εκ τούτο δεν έχουν δικαιώματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, η Άγκυρα είναι διατεθειμένη να αποδεχτεί σε ένα βαθμό, «ημιδιάφανα» ελληνικά νησιά, και υπό αυτό το σκεπτικό το Ελληνικό ΥΠΕΞ ικανοποίησε τις τουρκικές διεκδικήσεις. Όμως για να είναι σίγουροι οι νεοδημοκράτες, δεν δίστασαν να αποδώσουν μηδενική επήρεια στο Κουφονήσι (!), ακριβώς δηλαδή αυτό που αποζητεί η γειτονική χώρα και για το Καστελλόριζο, εξευμενίζοντας έτσι μέχρι και τους γκρίζους λύκους της Τουρκίας!
  2. Με την παράνομη, βάσει του διεθνούς δικαίου, τμηματική οριοθέτηση που πραγματοποίησε με την Αίγυπτο, η Ελλάδα αποδέχτηκε «ειδικές περιπτώσεις» και «αμφισβητούμενες» περιοχές στο Αιγαίο, οι οποίες πρέπει να εξετάζονται «κατά περίπτωση». Ακριβώς δηλαδή ό,τι υποστηρίζει η Άγκυρα.
  3. Εγκαταλείφθηκε η αρχή της μέσης γραμμής. Καταργηθείσα μέσω της συμφωνίας με την Αίγυπτο, η μέση γραμμή αποτελούσε διαχρονική θέση, αλλά και ιστορική κόκκινη γραμμή της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, η χώρα μας υιοθέτησε για πρώτη φορά την εθνικά επιζήμια αρχής της αναλογικότητας, που υποστηρίζει η Τουρκία, και οδηγεί στην λύση της «ευθυδικίας» στο Αιγαίο, καθιστώντας το Αρχιπέλαγος, Τουρκική λίμνη.
  4. Ειδικά προνόμια και παροχές σε ξένους ψαράδες εντός ελληνικής ΑΟΖ. Σε μία αδιανόητη κίνηση, έλληνας και Ιταλός ΥΠΕΞ αποφάσισαν την «ισόρροπη και βιώσιμη διαχείριση» των ελληνικών πόρων! Η περιοχή που παρεχωρήθη (από τα 6 έως τα 12 ν.μ.) αποτελεί μάλιστα αιγιαλίτιδα ζώνη της Ελλάδας, βάσει δικαιώματος εκ του διεθνούς δικαίου εκπορευόμενο, και συνεπώς δεν μιλάμε απλώς για μειοδοτική παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, αλλά για προδοτική εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Πρόκειται για τα παρόμοια ειδικά προνόμια που διεκδικούν και λογικά θα λάβουν και οι Τούρκοι για τους ψαράδες τους στο Αιγαίο, έξω από τη Σύρο, τη Μύκονο, κτλ.
  5. Σε συνέχεια του ανωτέρω, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε δημόσια τη συνεκμετάλλευση και «από κοινού ανάπτυξη» (joint development) των εθνικών μας πόρων και του Ελληνικού πλούτου με τρίτες χώρες. Κάτι το οποίο αποτελεί βασική στρατηγική των Τούρκων για την περιοχή.
  6. Γκριζάρισμα της περιοχής ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού. Όχι μόνο αυτό, αλλά η Ελλάδα «φωτογράφισε» τις περιοχές που αναγνωρίζει ως αμφισβητούμενες, μέσω της συμφωνίας με την Αίγυπτο. Η προδοτική αυτή συμφωνία, εγκατέλειψε de jure τη Ρόδο και το σύμπλεγμα της Μεγίστης, ενώ η εισβολή και ανενόχλητη επέλαση του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, επιβεβαίωσε de facto την εν λόγω εγκατάλειψη.
  7. Εγκατάλειψη της Κύπρου και της ένωσης των ΑΟΖ των δύο κρατών του Ελληνισμού. Αυτό πραγματοποιήθηκε μέσω της Ελληνο-Αιγυπτιακής συμφωνίας, και της ιταμής δουλείας που η συμφωνία επέβαλε, θέτοντας τη χώρα μας στο έλεος του Καΐρου, για να οριοθετήσει η Ελλάδα την ΑΟΖ της με την Κύπρο.

Τόσο απλά και έντεχνα η ΝΔ μίκρυνε την Ελλάδα, χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά.

Συγκεφαλαιώνοντας, οι προδοσίες, επί της ουσίας, δεν είναι μια αλλά δύο. Η πρώτη είναι το ταυτόχρονο ξεπούλημα της εθνικής μας κυριαρχίας στους Ιταλούς και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην Αίγυπτο. Ξεπούλημα που πραγματοποίησε η ΝΔ δίχως να έχει την παραμικρή νομιμοποίηση να δεσμεύσει τις επόμενες γενιές Ελλήνων. Η δεύτερη είναι η κατά τα φαινόμενα σκόπιμη επιλογή της Αιγύπτου, αντί της Κύπρου για οριοθέτηση στο ανατολικό Αιγαίο, πιθανώς και με αποκλειστικό στόχο να θυσιαστεί η Μεγίστη, ίσως και η Ρόδος, στα τουρκικά σαγόνια. Με την ελπίδα να κατευναστεί το θηρίο, να αποφευχθεί η κρίση, και να μην πέσουν από τις καρέκλες τους οι καρεκλοκένταυροι και κρατικοδίαιτοι δεξιοί ολετήρες. Ίσως δηλαδή να βιώσαμε το θεατρικό δράμα εφαρμογής των συμφωνηθέντων του Βερολίνου. Έτσι εξηγείται και η σιωπηρή αποδοχή των ενεργειών του Oruc Reis εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Άρα μιλάμε ανοιχτά και για μία καραμπινάτη περίπτωση κατευνασμού του εξ ανατολών φασίστα. Η κυβέρνηση των ανδρείκελων του Μαξίμου, επέλεξε την Αίγυπτο, τρεμάμενη για τις πιθανές αντιδράσεις των Τούρκων απέναντι στην ενωμένη ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου. Εν έτει 2020, κυβέρνηση η οποία βάζει την πολιτική της επιβίωση πάνω από τα εθνικά θέματα, και κατευνάζει την ιμπεριαλιστική Τουρκία, πρέπει να κηρύττεται αυτομάτως έκπτωτη από την κοινωνία.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, το πακέτο συμφωνιών για το Ιόνιο και το Αιγαίο είναι πιο προδοτικό και από τις Πρέσπες. Πρόκειται για μια εθνική πανωλεθρία.

Και αυτό διότι η προδοσία των Ελληνικών θαλασσών από την ΝΔ δεν είναι κάτι μελλοντικό, αλλά κάτι πολύ απτό και άμεσο. Πρόκειται για σαφή, ρητή και άμεση απώλεια εθνικής κυριαρχίας, εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, οικονομικού πλούτου και εθνικής ισχύος. Οδηγεί μεσοπρόθεσμα μέχρι και σε απώλεια κυριαρχίας επί μικρονήσων και νησίδων στο Αιγαίο. Ενίσχυσε δε, τον ισχυρό, επεκτατικό, διαχρονικό και προκατακλυσμιαίο αντίπαλο του Ελληνισμού – την ανθρωποφάγα Τουρκία.

Με δυο μονοκονδυλιές του Δένδια, μίκρυνε ο θαλάσσιος χώρος της πατρίδας μας.

Μετά τις Πρέσπες, πολλοί προέβλεψαν πως ο Μητσοτάκης, με το βαριά ενοχοποιητικό επίθετο και τη δεινή μειοδοτική ιστορία του κόμματός του, θα πρόδιδε είτε την Κύπρο, είτε το Αιγαίο, είτε τη Θράκη. Δυστυχώς ξεπούλησε το Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος μαζί.

Μετά τις Πρέσπες, καλέσαμε την επόμενη πατριωτική κυβέρνηση (όποτε και αν αυτή έρθει), να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τους αρχιπροδότες Τσίπρα – Κοτζιά – Καμμένο, και άπαξ διαπιστωνόταν η διαφθορά και ο χρηματισμός αξιωματούχων, να ακύρωνε μονομερώς την κατάπτυστη λιμνοσυμφωνία.

Κάτι τέτοιο όμως είναι δύσκολο να συμβεί για τις μειοδοσίες της ΝΔ. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να θεσμοθετηθεί νέος νόμος κατά της προδοσίας του έθνους από πολιτικούς, με βαρύτατες ποινές και αναδρομική ισχύ. Αυτό περιλαμβάνει και την αναθεώρηση του κατάπτυστου συντάγματος της Ελλάδας (αρθ. 27§1 και 28§3), το οποίο επιτρέπει στον κάθε τυχάρπαστο και αργυρώνητο πολιτικό, να βγάζει στο κλαρί τα ιερά εδάφη της πατρίδας μας.

Θυμηθείτε ότι είστε Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες και αναθαρρήστε. Αντισταθείτε με όλη σας τη δύναμη απέναντι στους γραικύλους με τις γραβάτες, καταψηφίστε και απομακρύνετε τα στελέχη της ΝΔ από τους συμμετοχικούς φορείς της κοινωνίας, αποκλείστε τους από πάνελ, εκδηλώσεις και τιμητικές διακρίσεις, καταδικάστε λεκτικά και ηχηρά τα έμμισθα κομματικά φερέφωνα και τους τυφλούς οπαδούς που τους υποστηρίζουν, και απειλείστε με αιώνιο εκλογικό «μαύρο», όποιον μίσθαρνο Εφιάλτη τολμήσει και υπερψηφίσει τα δύο αυτά μιάσματα στο Στάβλο του Αυγεία που λέγεται ελληνική βουλή. Μην τους αφήσετε σε χλωρό κλαρί.

Η πατρίδα μας αποτελεί παρακαταθήκη, κερδισμένη με θυσίες, ιδρώτα και αίμα. Είναι δικό μας χρέος να την παραδώσουμε ισχυρότερη και όχι αποψιλωμένη.

Αγωνιστείτε.

  • Standard Post
  • Written by Σταύρος Καλεντερίδης in