ΠΕΡΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΡΓΗΣ

Εθνική οργή.

Αυτό προκαλεί η τοποθέτηση Φίλη στην ηγεσία του υπουργείου παιδείας(!). Το κακόγουστο και απίστευτο αστείο έγινε τελικά πραγματικότητα. Ο διορισμός του νέου υπουργού προκαλεί εθνική οργή και καταδικάζεται από κάθε εχέφρονα και ελεύθερο Έλληνα πολίτη. Το ζήτημα το οποίο υπονομεύουν οι απόψεις του είναι εθνικό, ιστορικό αλλά και ιερό.

Εθνικό γιατί διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα τα οποία ο υπουργός υπονομεύει με τη στάση του. Ιστορικό γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη του αλλά δεν έχει δικαίωμα και στην προσωπική του αλήθεια.Ιερό γιατί θίγει τις ιερές και καθαγιασμένες μνήμες των προγόνων μας.

Δεν θα αναφερθώ στο γεγονός πως ο υπουργός εκφέρει απόψεις χωρίς ο ίδιος να έχει σχετικές γνώσεις ιστορίας. Δεν ξέρω αν είναι χειρότερο το να είσαι ο πρώτος υπουργός παιδείας χωρίς πτυχίο (ύβρις προς τους νέους που καλούνται να πασχίσουν για τη μόρφωση τους), το γεγονός ότι η «κινηματική δράση» σου περιορίζεται στα τοιχώματα του κομματικού σωλήνα, ή το ότι το δημοσιογραφικό σου λειτούργημα κατέληξε σε μία κομματική εφημερίδα, προφανώς ελεγχόμενη και υποταγμένη στις απόψεις του κόμματος. Ο λόγος που δεν θα επεκταθώ είναι διότι μιαadhominem επίθεση θα ήταν πολύ λίγη για το αμάρτημα που διαπράττεται. Η ιστορία απαιτεί περισσότερα.

Επίσης δεν θα επεκταθώ στις ιδεολογικές καταβολές του πολιτικού φορέα του εν λόγω υπουργού.  Με απόψεις για παράδειγμα σαν αυτή του Νάσου Θεοδωρίδη (πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής) πως οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες (!) το οποίο και αναλύει στο άρθρο του «Ο μύθος της “γνήσιας ελληνικότητας” των Ποντίων»το οποίο δημοσιεύτηκε στην “TrakyaninSesi” στις 3/3/2011[i], και στελεχών του κόμματος περί «τουρκικής» (και όχι μουσουλμανικής) μειονότητας στη Θράκη, κανείς δεν θα έπρεπε να εκπλήσσεται για το που τάσσονται τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ποιους εκπροσωπούν.Θεωρώ πλέον αδιανόητη την εκλογική υποστήριξη του εν λόγω κόμματος από τους απογόνους των θυμάτων της Γενοκτονίας.  Η ιστορία όμως απαιτεί περισσότερα.

Έζησα σχεδόν τέσσερα χρόνια στην Αμερική. Παρατηρώντας τις πολιτικές εξελίξεις στην κοινότητα της Βοστόνης όπου και διέμενα, έγινα μάρτυρας των συλλογικών προσπαθειών των Αρμενίων για αναγνώριση της φρικτής Γενοκτονίας που διαπράχθηκε εναντίον τους. Παρατηρούσα τις κοινές και συντονισμένες τους δράσεις οι οποίες υποστηρίζονταν πλήρως από την κυβέρνηση τους στην Αρμενία. Αντίστοιχες προσπάθειες κατέβαλλαν και οι δικοί μας σύλλογοι, οι οποίοι αν και ήταν ξεχασμένοι από την Ελληνική πολιτεία ωστόσο τα κατάφερναν και επέφεραν αποτελέσματα και αναγνώριση της Γενοκτονίας μας σε διάφορες πολιτείες των Η.Π.Α. Πόσο δύσκολο φαντάζει το έργο τους τώρα με έναν τέτοιο Έλληνα υπουργό και με τέτοιες απόψεις να τους υπονομεύει.. Πόσο αδιανόητο θα ήταν κάτι τέτοιο για τους Αρμενίους οι οποίοι δουλεύοντας ως έθνος που υπερασπίζεται τα δικαιώματα και την ιστορία του κατάφεραν να γονατίσουν τους Τούρκους και να τους αναγκάσουν να σταματήσουν τα ψέματα και την άρνηση. Όλο αυτό φαντάζει αδιανόητο.

Στην κομματική του φυλλάδα λοιπόν, στο προκλητικό και ιδιαίτερα προσβλητικό του άρθρο ο υπουργός χαρακτηρίζει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας ως μια ψηφοθηρική και – εθνικιστική σκοπιμότητα. Οι ανθελληνικές καταβολές του γίνονται έτσι αμέσως προφανείς. Στη συνέχεια αναφέρει πως«τα περί Γενοκτονίας ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας. Γι’ αυτό και το ελληνικό κράτος ποτέ δεν προέβαλε στα διεθνή φόρα θέμα αναγνώρισης αυτής της “Γενοκτονίας”». Με αυτό τον τρόπο  προσπαθεί ο υπουργός να δικαιολογήσει τον ανθελληνισμό, την ανικανότητα και το «μηδίζειν» των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και να μας ρίξει στάχτη στα μάτια για την απραξία και τη θρασυδειλία του δικού του κόμματος. Έπειτα αναφέρει κάτι αστείο για «μνημονιακή υποτέλεια» των αντιπάλων του, για να καταλήξει σε ιλαροτραγικούς επιστημονικούς διαχωρισμούς πολιτικοκοινωνικών θεμάτων με τα οποία δεν έχει καμία σχέση (γιατί δυστυχώς οι καταλήψεις κυλικείων και οι εσωκομματικές διαδικασίες δεν οδηγούν σε γνώση της πολιτικής επιστήμης ή σε ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα..!).

Ξεκαθαρίζοντας λοιπόν την εικόνα:

Η Σύμβαση  του Ο.Η.Ε. για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας στο άρθρο 2[ii] αναφέρει:“Ως γενοκτονία ορίζεται οποιαδήποτε από τις κατωτέρω πράξεις, ενεργουμένες με την πρόθεση ολικής ή μερικής καταστροφής ομάδας, εθνικής, εθνολογικής, φυλετικής ή θρησκευτικής:

 • Δολοφονίες μελών της ομάδας.
 • Πρόκληση σοβαρής σωματικής ή διανοητικής βλάβης σε μέλη της ομάδας.
 • Εκ προθέσεως υποβολή της ομάδας σε συνθήκες διαβίωσης ικανές να επιφέρουν την πλήρη ή μερική σωματική καταστροφής της.
 • Επιβολή μέτρων για την παρεμπόδιση των γεννήσεων στους κόλπους της ομάδας.
 • Αναγκαστική μεταφορά παιδιών της ομάδας σε κάποια άλλη ομάδα.”

Ας εξηγήσει λοιπόν ο νέος υπουργός παιδείας ποια ακριβώς από τα παραπάνω εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αρνείται στους Έλληνες του Πόντου και της Μ. Ασίας. Ποιες σωματικές και ψυχικές βλάβες δεν υπομείνανε οι περήφανοι Έλληνες της Ανατολής από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των ναζιστών Νεότουρκων τους οποίος τώρα υπερασπίζεται μυωπικά ο υπουργός της αυτοαποκαλούμενης «αριστεράς»; Ποιες δολοφονίες, μαζικές εκτελέσεις και εγκλήματα μίσους και μένους δεν «μετράνε» στο δικό του βιβλίο; Ποιοι γενιτσαρισμοί, ποια τάγματα εργασίας και λοιπά σύγχρονα βασανιστήρια δεν είναι για αυτόν αρκετά και δεν πληρούν τις δικές του προϋποθέσεις; Ντροπή.

Προς γνώσιν του λοιπόν, “ως εθνοκάθαρση ορίζεται η σκόπιμη πολιτική, σχεδιασμένη από μία εθνική ή θρησκευτική ομάδα με πρόθεση να απομακρυνθεί με βίαια ή τρομοκρατικά μέσα ο άμαχος πληθυσμός μιας άλλης εθνικής ή θρησκευτικής ομάδας από συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές [iii]

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα η εθνοκάθαρση δεν είναι τυπικά παράνομη διαδικασία δεδομένων των νόμων της εκάστοτε χώρας, ενώ η γενοκτονία είναι σε κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα η κρατική απομάκρυνση παράνομων μεταναστών από μια περιοχή μπορεί να μην είναι παράνομη σε μια χώρα (αν και προφανώς είναι παράνομη η βίαιη εφαρμογή της), αλλά η κρατική προσπάθεια εξόντωσης των εν λόγω μεταναστών, δηλαδή η γενοκτονία, είναι κατάφορα παράνομη και απεχθής. Ο υπουργός θέλει να πιστέψουμε πως αυτό που συνέβη στους προγόνους μας ήταν μια μετακίνηση και μεταφορά τους σε γειτονικές περιοχές και χώρες.

Αναλύοντας εις βάθος, ιστορικά έχουν χρησιμοποιηθεί διάφοροι τρόποι εθνοκάθαρσης: σχετικά νομοθετήματα, εθελοντικές μετακινήσεις, βίαιες μετακινήσεις, τρομοκρατία μέσω απειλών, τρομοκρατία μέσω βίας και τέλος γενοκτονία – η απόλυτη μορφή μόνιμης απομάκρυνσης άμαχου πληθυσμού καθώς επιφέρει τον ολοκληρωτικό αφανισμό του. Εδώ λοιπόν φαίνεται και η διαφορά των δύο όρων την οποία αδυνατεί να συλλάβει ο υπουργός. Η γενοκτονία ήταν το έγκλημα και απότοκος αυτής ήταν μεταξύ άλλων και η βίαιη, μόνιμη και οριστική απομάκρυνση των προγόνων μας από τις πατρογονικές τους εστίες.

Με μία φράση,  ο τελικός σκοπός της εθνοκάθαρσης είναι ο εκτοπισμός μιας συγκεκριμένης ομάδας από μια περιοχή συνήθως με βίαια μέσα, ενώ ο τελικός σκοπός της γενοκτονίας είναι η ολοκληρωτική καταστροφή μιας συγκεκριμένης ομάδας.

Προκαλώ τους απανταχού ανθέλληνες να επιχειρηματολογήσουν αν μπορούν και να ισχυριστούν πως σκοπός των Νεότουρκων ΔΕΝ ήταν η ολοκληρωτική καταστροφή και ο αφανισμός των προγόνων μας. Αν μπορεί κάποιος να το κάνει δίχως ντροπή ας το κάνει. Και ας το κάνει επώνυμα.

Καθώς πρεσβεύω για χρόνια τώρα την εν γένει πολιτειακή αλλαγή στη χώρα μας (νέο Σύνταγμα και Πολίτευμα Δημοκρατίας), πολλοί συμπολίτες μας μου λένε πως το πρόβλημα είναι η παιδεία. Η απάντηση που τους δίνω είναι πως αν αποδεχτούμε κάτι τέτοιο τότε σίγουρα έχουμε χάσει. Και ο λόγος είναι απλός. Αν το όλο μας πρόβλημα είναι θέμα παιδείας  και η παιδεία ελέγχεται από έναν υπουργό ο οποίος διορίζεται από κομματικά αφεντικά, τότε δεν έχουμε πραγματικά καμία ελπίδα. Πόσο μάλλον όταν η παιδεία ελέγχεται από μισέλληνες. Η λύση, τους λέω, είναι εμείς οι πολίτες να επιφέρουμε με κοινωνική και πολιτική πίεση μια πολιτειακή αλλαγή που θα μας οδηγήσει σε ελεύθερο πολίτευμα Δημοκρατίας. Τότε και η παιδεία θα περάσει στον έλεγχο των πολιτών και οι πολιτικοί επιπέδου Φίλη θα οδηγηθούν στην πολιτική λήθη.

Δυστυχώς οι απάτριδες πολιτικοί είναι πολλοί.Εξίσου πολλοί είναι και οι αρνητές μας.Αυτοί που μας αρνούνται τη δικαίωση αλλά και την επιτυχία. Αυτοί που μας επιβουλεύονται έχουν καταβολές ολιγαρχικές, αήθεις και βασισμένες σε ιδεολογίες που σκοπό έχουν να εξαφανίσουν την ιστορία μας. Δεν σέβονται ή δεν έχουν καν ακούσει τις ιστορίες των προγόνων μας. Αυτές που μέσα από τον πόνο, τον λυγμό και την αδικία ακούγονται πιο δυνατά από οποιονδήποτε αξιωματούχο, πρόεδρα και καρεκλοκένταυρο προσπαθεί δια της θέσης του να βιάσει την αλήθεια. Δεν αναγνωρίζουν τη ζωντανή μνήμη που κυλά στις φλέβες μας, και στις καρδιές μας. Δεν καταλαβαίνουν το βάρος που σχηματίζεται στο μέτωπο μας όταν θυμόμαστε και αναπολούμε. Όταν ακούμε και δακρύζουμε. Όταν κοιτιόμαστε μεταξύ μας και αναγνωρίζουμε τι μας ενώνει και συνειδητοποιούμε τη δύναμη μας. Δεν μπορούν να φανταστούν τι κρύβουμε στο στήθος μας και τι μπορεί να σηκώσει η ψυχή μας.

Η πολιτική τους επιβίωση βασίζεται στις εσωτερικές μας διαμάχες. Αν καταφέρουμε να συνεργαστούμε τότε αυτοί θα πάψουν να υπάρχουν. Ας οργανωθεί επιτέλους ο λαός μας και ας συνάψουμε πέρα από προσωπικές και πολιτικές σχέσεις. Σχέσεις που θα μας δώσουν δύναμη. Για την ιστορία μας, για το τώρα μας, και για το μέλλον της Ελλάδας.

 

[i]http://www.pontos-news.gr/article/8618/nasos-theodoridis-oi-pontioi-den-einai-ellines

[ii]https://treaties.un.org/doc/Publication/UNTS/Volume%2078/volume-78-I-1021-English.pdf

[iii]http://www.un.org/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/1994/674

 • Standard Post
 • Written by Σταύρος Καλεντερίδης in
 • Leave a comment

0 comment on “ΠΕΡΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΡΓΗΣ

 1. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Regards, Wonderful information.

  viagra starter viagra altern
  viagra for sale uk
  viagra line – https://genericviagrantx.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 2. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Nicely put, Kudos!

  internet viagra reviews viagra without prescription new zealand
  viagra for sale uk
  viagra delivered in 24 hours – https://genericviagrantx.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 3. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Thanks a lot, Useful stuff.

  viagra embarrasing stories viagra 100mg dosage
  viagra 100mg
  long term efffects of viagra – https://genericviagrarcp.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 4. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Regards. Fantastic information.

  difference between viagra and levitra viagra high blood sugar
  viagra for women
  viagra complaints – https://genericviagrantx.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 5. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Good stuff. Thank you!

  generic viagra australia generic viagra overnight delivery
  buy generic viagra
  jack in the box commercial viagra – https://genericviagrarcp.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 6. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Many thanks! An abundance of info!

  receiving viagra lawsuit checks in 2010 silagra pharmacy brand name viagra cumwithuscom
  buy viagra
  what to use instead of viagra – https://genericviagrantx.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 7. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You said it very well.!

  viagra testosterone mailorder generic order viagra
  generic viagra 100mg
  viagra best price on net msn – https://genericviagrarcp.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 8. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Nicely put, With thanks!

  wikipedia female viagra viagra blushing
  generic viagra online
  mark martin white viagra die cast – https://genericviagramsl.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 9. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Terrific postings. With thanks!

  free viagra sample viagra sample natural supplement viagra
  viagra generic
  taking viagra after transient ischemic attack – https://genericviagrantx.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 10. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Regards. I appreciate this.

  viagra in india by mail order how is priapism treated from viagra
  viagra generic
  bite 100mg viagra inhalf – https://genericviagrantx.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 11. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Thanks a lot, I appreciate it!

  viagra news edinburgh comment search viagra keeps girl alive january jessica
  viagra for women
  viagra marketing plan – https://genericviagramsl.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 12. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Fantastic info. Thanks a lot.

  viagra verwendung side effects of teenren using viagra
  buy viagra
  q viagra – https://genericviagrarcp.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 13. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Cheers. Quite a lot of knowledge.

  citrate meltabs and viagra recreational viagra
  buy viagra online
  viagra cialas – https://genericviagrarcp.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 14. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Amazing postings. Regards.

  viagra cock viagra lisinopril interaction
  generic viagra 100mg
  does viagra last longer – https://genericviagramsl.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 15. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Helpful material. Thanks a lot.

  buy discount viagra on the internet which is cheaper levitra or viagra
  cheap viagra
  viagra doha – https://genericviagramsl.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 16. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Very good data. Kudos!

  viagra ervaringen comparison viagra cialis
  viagra without a doctors prescription
  kanye west stay up viagra lyrics – https://genericviagramsl.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 17. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You made your point extremely clearly!.

  effexor is viagra for women jelly viagra
  viagra for women
  erection problems while on viagra – https://genericviagrarcp.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 18. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Appreciate it, Plenty of advice!

  maximum dose viagra color of viagra
  buy generic viagra
  viagra and super cum – https://genericviagramsl.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 19. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

 20. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You have made your position pretty nicely!!

  insurance cover viagra cost penis erection problem viagra cialys
  generic viagra online
  viagra low heart rate – https://genericviagrarcp.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 21. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Cheers, Fantastic information.

  viagra to buy will hydrochlorothiazide affect viagra
  viagra 100mg
  viagra up all night – https://genericviagrarcp.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 22. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Wow a good deal of terrific information.

  coffee with viagra does viagra work for everybody
  viagra for women
  joke about breast implants and viagra – https://genericviagrantx.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 23. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You actually said that adequately.

  viagra and gastroparesis viagra type medication
  buy generic viagra
  buy generic viagra with paypal – https://genericviagramsl.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 24. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You said it adequately.!

  viagra in the water chords viagra profesional
  viagra for sale uk
  sublingually viagra – https://genericviagramsl.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 25. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Very good information. Many thanks.

  names for female viagra latest on jetlag and viagra
  buy viagra
  herbal viagra gel – https://genericviagramsl.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 26. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You actually explained that fantastically!

  generic propecia viagra ratings or rankings tadalafil generic viagra
  viagra pills
  viagra stories real people’s experiences pharmacy – https://genericviagramsl.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 27. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Nicely put, Thanks a lot!

  viagra and lower back pain buy australian viagra
  viagra for sale uk
  i took too much viagra – https://genericviagramsl.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 28. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

 29. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Kudos. Terrific stuff!

  who manufactures viagra injectable viagra
  viagra generic
  viagra or ciallis – https://genericviagrarcp.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 30. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You actually expressed that fantastically.

  moms boyfriend on viagra viagra delivery two days
  buy viagra
  viagra and cataracts – https://genericviagramsl.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 31. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Awesome data. Thanks.

  is there a natural viagra viagra cancun
  viagra for women
  viagra expiration – https://genericviagramsl.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 32. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Amazing information. Appreciate it!

  viagra and no perscription edinburgh moo tid pages viagra search
  generic viagra
  viagra did not work – https://genericviagrantx.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 33. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Thank you, I value it!

  interaction between eutirox and viagra viagra in the water
  generic viagra 100mg
  generic viagra overnigh – https://genericviagrantx.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 34. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  With thanks. I appreciate it.

  viagra toronto scam viagra
  viagra for women
  does viagra give better orgasm – https://genericviagramsl.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 35. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Nicely put, Thanks.

  viagra tylenol trial buy cheap viagra
  viagra for sale uk
  viagra time to work – https://genericviagrantx.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 36. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Thank you. An abundance of facts.

  purchase viagra online no prescription photos porn viagra erection
  buy generic viagra
  viagra com – https://genericviagrarcp.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 37. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Terrific info, Thanks.

  professional viagra viagra on line no prescripton
  viagra online
  viagra and antidepressents – https://genericviagrantx.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 38. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Superb information. Thanks a lot.

  viagra discoun fast shipping viagra
  generic viagra 100mg
  viagra pro review – https://genericviagramsl.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 39. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Beneficial posts. Regards!

  natural viagra plant ntural viagra
  viagra generic
  viagra purchase online best deal – https://genericviagrantx.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 40. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You expressed it terrifically!

  fast shipping viagra viagra enlargement
  buy viagra online
  viagra in cream – https://genericviagrantx.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 41. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Tips effectively utilized.!

  edinburgh uk viagra news comment moo walnuts viagra
  viagra 100mg
  philadelphia urology viagra – https://genericviagrarcp.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 42. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You suggested it well!

  girl viagra can viagra cause vision change
  generic viagra 100mg
  information about viagra for kids – https://genericviagrarcp.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 43. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You actually suggested this superbly!

  viagra vitamans lowest price viagra uk
  viagra online
  viagra and the porn industry – https://genericviagrarcp.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 44. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Thank you! A good amount of write ups!

  pfizer litigation viagra online sellers of viagra worldwide
  generic viagra online
  sex pil viagra – https://genericviagrarcp.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 45. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Whoa loads of fantastic tips.

  cialis comparison levitra viagra jo wang viagra bali
  viagra generic
  risks of viagra – https://genericviagrantx.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 46. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Many thanks, Terrific information!

  subaction showcomments viagra thanks newest cost of viagra at walmart pharmacy
  generic viagra 100mg
  viagra and also order viagra online – https://genericviagramsl.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 47. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You explained this very well.

  viagra idiots viagra staying power
  buy viagra
  rush limbaugh viagra island – https://genericviagrantx.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 48. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Appreciate it. Quite a lot of material.

  retail price of viagra is viagra ok if you drink
  viagra pills
  viagra pro cheap – https://genericviagramsl.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 49. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  This is nicely put! !

  kidney transplant and viagra viagra drug store best buys
  generic viagra 100mg
  online buy viagra – https://genericviagrarcp.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

 50. LarryVOG Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Nicely put, Regards.

  cialis viagra online viagra teen labor
  generic viagra 100mg
  viagra overnight delivery – https://genericviagrantx.com

  Geraldgic
  DwaynePousy
  Kevinvag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *