ΠΕΡΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΡΓΗΣ

Εθνική οργή.

Αυτό προκαλεί η τοποθέτηση Φίλη στην ηγεσία του υπουργείου παιδείας(!). Το κακόγουστο και απίστευτο αστείο έγινε τελικά πραγματικότητα. Ο διορισμός του νέου υπουργού προκαλεί εθνική οργή και καταδικάζεται από κάθε εχέφρονα και ελεύθερο Έλληνα πολίτη. Το ζήτημα το οποίο υπονομεύουν οι απόψεις του είναι εθνικό, ιστορικό αλλά και ιερό.

Εθνικό γιατί διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα τα οποία ο υπουργός υπονομεύει με τη στάση του. Ιστορικό γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη του αλλά δεν έχει δικαίωμα και στην προσωπική του αλήθεια.Ιερό γιατί θίγει τις ιερές και καθαγιασμένες μνήμες των προγόνων μας.

Δεν θα αναφερθώ στο γεγονός πως ο υπουργός εκφέρει απόψεις χωρίς ο ίδιος να έχει σχετικές γνώσεις ιστορίας. Δεν ξέρω αν είναι χειρότερο το να είσαι ο πρώτος υπουργός παιδείας χωρίς πτυχίο (ύβρις προς τους νέους που καλούνται να πασχίσουν για τη μόρφωση τους), το γεγονός ότι η «κινηματική δράση» σου περιορίζεται στα τοιχώματα του κομματικού σωλήνα, ή το ότι το δημοσιογραφικό σου λειτούργημα κατέληξε σε μία κομματική εφημερίδα, προφανώς ελεγχόμενη και υποταγμένη στις απόψεις του κόμματος. Ο λόγος που δεν θα επεκταθώ είναι διότι μιαadhominem επίθεση θα ήταν πολύ λίγη για το αμάρτημα που διαπράττεται. Η ιστορία απαιτεί περισσότερα.

Επίσης δεν θα επεκταθώ στις ιδεολογικές καταβολές του πολιτικού φορέα του εν λόγω υπουργού.  Με απόψεις για παράδειγμα σαν αυτή του Νάσου Θεοδωρίδη (πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής) πως οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες (!) το οποίο και αναλύει στο άρθρο του «Ο μύθος της “γνήσιας ελληνικότητας” των Ποντίων»το οποίο δημοσιεύτηκε στην “TrakyaninSesi” στις 3/3/2011[i], και στελεχών του κόμματος περί «τουρκικής» (και όχι μουσουλμανικής) μειονότητας στη Θράκη, κανείς δεν θα έπρεπε να εκπλήσσεται για το που τάσσονται τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ποιους εκπροσωπούν.Θεωρώ πλέον αδιανόητη την εκλογική υποστήριξη του εν λόγω κόμματος από τους απογόνους των θυμάτων της Γενοκτονίας.  Η ιστορία όμως απαιτεί περισσότερα.

Έζησα σχεδόν τέσσερα χρόνια στην Αμερική. Παρατηρώντας τις πολιτικές εξελίξεις στην κοινότητα της Βοστόνης όπου και διέμενα, έγινα μάρτυρας των συλλογικών προσπαθειών των Αρμενίων για αναγνώριση της φρικτής Γενοκτονίας που διαπράχθηκε εναντίον τους. Παρατηρούσα τις κοινές και συντονισμένες τους δράσεις οι οποίες υποστηρίζονταν πλήρως από την κυβέρνηση τους στην Αρμενία. Αντίστοιχες προσπάθειες κατέβαλλαν και οι δικοί μας σύλλογοι, οι οποίοι αν και ήταν ξεχασμένοι από την Ελληνική πολιτεία ωστόσο τα κατάφερναν και επέφεραν αποτελέσματα και αναγνώριση της Γενοκτονίας μας σε διάφορες πολιτείες των Η.Π.Α. Πόσο δύσκολο φαντάζει το έργο τους τώρα με έναν τέτοιο Έλληνα υπουργό και με τέτοιες απόψεις να τους υπονομεύει.. Πόσο αδιανόητο θα ήταν κάτι τέτοιο για τους Αρμενίους οι οποίοι δουλεύοντας ως έθνος που υπερασπίζεται τα δικαιώματα και την ιστορία του κατάφεραν να γονατίσουν τους Τούρκους και να τους αναγκάσουν να σταματήσουν τα ψέματα και την άρνηση. Όλο αυτό φαντάζει αδιανόητο.

Στην κομματική του φυλλάδα λοιπόν, στο προκλητικό και ιδιαίτερα προσβλητικό του άρθρο ο υπουργός χαρακτηρίζει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας ως μια ψηφοθηρική και – εθνικιστική σκοπιμότητα. Οι ανθελληνικές καταβολές του γίνονται έτσι αμέσως προφανείς. Στη συνέχεια αναφέρει πως«τα περί Γενοκτονίας ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας. Γι’ αυτό και το ελληνικό κράτος ποτέ δεν προέβαλε στα διεθνή φόρα θέμα αναγνώρισης αυτής της “Γενοκτονίας”». Με αυτό τον τρόπο  προσπαθεί ο υπουργός να δικαιολογήσει τον ανθελληνισμό, την ανικανότητα και το «μηδίζειν» των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και να μας ρίξει στάχτη στα μάτια για την απραξία και τη θρασυδειλία του δικού του κόμματος. Έπειτα αναφέρει κάτι αστείο για «μνημονιακή υποτέλεια» των αντιπάλων του, για να καταλήξει σε ιλαροτραγικούς επιστημονικούς διαχωρισμούς πολιτικοκοινωνικών θεμάτων με τα οποία δεν έχει καμία σχέση (γιατί δυστυχώς οι καταλήψεις κυλικείων και οι εσωκομματικές διαδικασίες δεν οδηγούν σε γνώση της πολιτικής επιστήμης ή σε ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα..!).

Ξεκαθαρίζοντας λοιπόν την εικόνα:

Η Σύμβαση  του Ο.Η.Ε. για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας στο άρθρο 2[ii] αναφέρει:“Ως γενοκτονία ορίζεται οποιαδήποτε από τις κατωτέρω πράξεις, ενεργουμένες με την πρόθεση ολικής ή μερικής καταστροφής ομάδας, εθνικής, εθνολογικής, φυλετικής ή θρησκευτικής:

 • Δολοφονίες μελών της ομάδας.
 • Πρόκληση σοβαρής σωματικής ή διανοητικής βλάβης σε μέλη της ομάδας.
 • Εκ προθέσεως υποβολή της ομάδας σε συνθήκες διαβίωσης ικανές να επιφέρουν την πλήρη ή μερική σωματική καταστροφής της.
 • Επιβολή μέτρων για την παρεμπόδιση των γεννήσεων στους κόλπους της ομάδας.
 • Αναγκαστική μεταφορά παιδιών της ομάδας σε κάποια άλλη ομάδα.”

Ας εξηγήσει λοιπόν ο νέος υπουργός παιδείας ποια ακριβώς από τα παραπάνω εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αρνείται στους Έλληνες του Πόντου και της Μ. Ασίας. Ποιες σωματικές και ψυχικές βλάβες δεν υπομείνανε οι περήφανοι Έλληνες της Ανατολής από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των ναζιστών Νεότουρκων τους οποίος τώρα υπερασπίζεται μυωπικά ο υπουργός της αυτοαποκαλούμενης «αριστεράς»; Ποιες δολοφονίες, μαζικές εκτελέσεις και εγκλήματα μίσους και μένους δεν «μετράνε» στο δικό του βιβλίο; Ποιοι γενιτσαρισμοί, ποια τάγματα εργασίας και λοιπά σύγχρονα βασανιστήρια δεν είναι για αυτόν αρκετά και δεν πληρούν τις δικές του προϋποθέσεις; Ντροπή.

Προς γνώσιν του λοιπόν, “ως εθνοκάθαρση ορίζεται η σκόπιμη πολιτική, σχεδιασμένη από μία εθνική ή θρησκευτική ομάδα με πρόθεση να απομακρυνθεί με βίαια ή τρομοκρατικά μέσα ο άμαχος πληθυσμός μιας άλλης εθνικής ή θρησκευτικής ομάδας από συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές [iii]

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα η εθνοκάθαρση δεν είναι τυπικά παράνομη διαδικασία δεδομένων των νόμων της εκάστοτε χώρας, ενώ η γενοκτονία είναι σε κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα η κρατική απομάκρυνση παράνομων μεταναστών από μια περιοχή μπορεί να μην είναι παράνομη σε μια χώρα (αν και προφανώς είναι παράνομη η βίαιη εφαρμογή της), αλλά η κρατική προσπάθεια εξόντωσης των εν λόγω μεταναστών, δηλαδή η γενοκτονία, είναι κατάφορα παράνομη και απεχθής. Ο υπουργός θέλει να πιστέψουμε πως αυτό που συνέβη στους προγόνους μας ήταν μια μετακίνηση και μεταφορά τους σε γειτονικές περιοχές και χώρες.

Αναλύοντας εις βάθος, ιστορικά έχουν χρησιμοποιηθεί διάφοροι τρόποι εθνοκάθαρσης: σχετικά νομοθετήματα, εθελοντικές μετακινήσεις, βίαιες μετακινήσεις, τρομοκρατία μέσω απειλών, τρομοκρατία μέσω βίας και τέλος γενοκτονία – η απόλυτη μορφή μόνιμης απομάκρυνσης άμαχου πληθυσμού καθώς επιφέρει τον ολοκληρωτικό αφανισμό του. Εδώ λοιπόν φαίνεται και η διαφορά των δύο όρων την οποία αδυνατεί να συλλάβει ο υπουργός. Η γενοκτονία ήταν το έγκλημα και απότοκος αυτής ήταν μεταξύ άλλων και η βίαιη, μόνιμη και οριστική απομάκρυνση των προγόνων μας από τις πατρογονικές τους εστίες.

Με μία φράση,  ο τελικός σκοπός της εθνοκάθαρσης είναι ο εκτοπισμός μιας συγκεκριμένης ομάδας από μια περιοχή συνήθως με βίαια μέσα, ενώ ο τελικός σκοπός της γενοκτονίας είναι η ολοκληρωτική καταστροφή μιας συγκεκριμένης ομάδας.

Προκαλώ τους απανταχού ανθέλληνες να επιχειρηματολογήσουν αν μπορούν και να ισχυριστούν πως σκοπός των Νεότουρκων ΔΕΝ ήταν η ολοκληρωτική καταστροφή και ο αφανισμός των προγόνων μας. Αν μπορεί κάποιος να το κάνει δίχως ντροπή ας το κάνει. Και ας το κάνει επώνυμα.

Καθώς πρεσβεύω για χρόνια τώρα την εν γένει πολιτειακή αλλαγή στη χώρα μας (νέο Σύνταγμα και Πολίτευμα Δημοκρατίας), πολλοί συμπολίτες μας μου λένε πως το πρόβλημα είναι η παιδεία. Η απάντηση που τους δίνω είναι πως αν αποδεχτούμε κάτι τέτοιο τότε σίγουρα έχουμε χάσει. Και ο λόγος είναι απλός. Αν το όλο μας πρόβλημα είναι θέμα παιδείας  και η παιδεία ελέγχεται από έναν υπουργό ο οποίος διορίζεται από κομματικά αφεντικά, τότε δεν έχουμε πραγματικά καμία ελπίδα. Πόσο μάλλον όταν η παιδεία ελέγχεται από μισέλληνες. Η λύση, τους λέω, είναι εμείς οι πολίτες να επιφέρουμε με κοινωνική και πολιτική πίεση μια πολιτειακή αλλαγή που θα μας οδηγήσει σε ελεύθερο πολίτευμα Δημοκρατίας. Τότε και η παιδεία θα περάσει στον έλεγχο των πολιτών και οι πολιτικοί επιπέδου Φίλη θα οδηγηθούν στην πολιτική λήθη.

Δυστυχώς οι απάτριδες πολιτικοί είναι πολλοί.Εξίσου πολλοί είναι και οι αρνητές μας.Αυτοί που μας αρνούνται τη δικαίωση αλλά και την επιτυχία. Αυτοί που μας επιβουλεύονται έχουν καταβολές ολιγαρχικές, αήθεις και βασισμένες σε ιδεολογίες που σκοπό έχουν να εξαφανίσουν την ιστορία μας. Δεν σέβονται ή δεν έχουν καν ακούσει τις ιστορίες των προγόνων μας. Αυτές που μέσα από τον πόνο, τον λυγμό και την αδικία ακούγονται πιο δυνατά από οποιονδήποτε αξιωματούχο, πρόεδρα και καρεκλοκένταυρο προσπαθεί δια της θέσης του να βιάσει την αλήθεια. Δεν αναγνωρίζουν τη ζωντανή μνήμη που κυλά στις φλέβες μας, και στις καρδιές μας. Δεν καταλαβαίνουν το βάρος που σχηματίζεται στο μέτωπο μας όταν θυμόμαστε και αναπολούμε. Όταν ακούμε και δακρύζουμε. Όταν κοιτιόμαστε μεταξύ μας και αναγνωρίζουμε τι μας ενώνει και συνειδητοποιούμε τη δύναμη μας. Δεν μπορούν να φανταστούν τι κρύβουμε στο στήθος μας και τι μπορεί να σηκώσει η ψυχή μας.

Η πολιτική τους επιβίωση βασίζεται στις εσωτερικές μας διαμάχες. Αν καταφέρουμε να συνεργαστούμε τότε αυτοί θα πάψουν να υπάρχουν. Ας οργανωθεί επιτέλους ο λαός μας και ας συνάψουμε πέρα από προσωπικές και πολιτικές σχέσεις. Σχέσεις που θα μας δώσουν δύναμη. Για την ιστορία μας, για το τώρα μας, και για το μέλλον της Ελλάδας.

 

[i]http://www.pontos-news.gr/article/8618/nasos-theodoridis-oi-pontioi-den-einai-ellines

[ii]https://treaties.un.org/doc/Publication/UNTS/Volume%2078/volume-78-I-1021-English.pdf

[iii]http://www.un.org/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/1994/674

 • Standard Post
 • Written by Σταύρος Καλεντερίδης in
 • Leave a comment

0 comment on “ΠΕΡΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΡΓΗΣ

 1. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Whoa loads of useful material!

  get up like viagra lyrics find viagra free sites computer
  viagra generic
  find viagra free sites computer – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 2. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Kudos, Awesome information.

  cnn next day delivery viagra ad viagra enhansments
  generic viagra 100mg
  viagra 100mg tablet – https://genericviagrantx.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 3. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You actually explained this really well.

  viagra scam divide viagra three equal pices
  viagra for sale uk
  viagra online free – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 4. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

 5. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Lovely posts. Thank you.

  mccain and viagra buy generic viagra without prescription
  buy viagra
  viagra watermelon – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 6. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Superb posts. Cheers.

  does viagra help stress induced ed if viagra does not work
  generic viagra 100mg
  cialis versus levitra versus viagra – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 7. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Nicely put, Thanks a lot.

  viagra chrismas pornstars viagra flushing
  viagra for women
  generic viagra generic cialis pills – https://genericviagrantx.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 8. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Awesome forum posts. Appreciate it!

  viagra pin up girl should every man take viagra
  buy generic viagra
  viagra diazide – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 9. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Many thanks. Great information.

  generic viagra overnight using viagra
  generic viagra 100mg
  fast working viagra – https://genericviagrantx.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 10. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Wow all kinds of superb tips!

  viagra without prescription new zealand free samples viagra
  buy generic viagra
  amature videos viagra – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 11. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Cheers! Lots of material!

  viagra save chrismas viagra and cialis together
  cheap viagra
  natural products vs viagra review – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 12. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

 13. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Valuable knowledge. Regards.

  cvs pharmacy viagra cost stop span viagra
  buy viagra
  generic levitra cialis viagra – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 14. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Thank you, I value this!

  results of cialis and viagra viagra trial size free
  viagra 100mg
  viagra and blood preddure – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 15. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  This is nicely expressed. .

  generic viagra canada best price generic viagra or cialis
  cheap viagra
  teen wins teddybear with viagra shirt – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 16. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

 17. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

 18. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Good info, Many thanks!

  is all viagra the same generic viagra pages edinburgh find
  buy generic viagra
  will viagra lower your blood pressure – https://genericviagrantx.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 19. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Wow quite a lot of excellent facts.

  cheap order viagra viagra length
  generic viagra online
  cialis better than viagra – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 20. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You actually suggested that well!

  viagra use of viagra order
  buy viagra online
  potency drug viagra – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 21. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You actually suggested it perfectly!

  improvements on viagra generic viagra sildenafil paypal no prescription
  generic viagra
  generic viagra indian – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 22. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Point effectively used!!

  generic viagra wholesale fast delivery uk pharmacies cheap viagra
  viagra pills
  pfizer viagra dosage 100 mg – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 23. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Nicely put, Thanks!

  cheap online pharmacy viagra viagra viagra best deal
  viagra for sale uk
  cheapest viagra prices licensed pharmacies – https://genericviagrantx.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 24. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Whoa plenty of wonderful information!

  wirkt die pimpernuss wie viagra over dose viagra
  viagra without a doctor prescription
  who has the best generic viagra – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 25. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

 26. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Wow loads of useful info.

  how to get viagra illegaly cialis comparison diflucan famciclovir viagra
  viagra generic
  reverse the effects of viagra – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 27. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You actually stated that terrifically!

  premature orgasm with viagra us sales of generic viagra
  generic viagra 100mg
  hearing loss with viagra – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 28. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Well voiced indeed. .

  clonidine and viagra search viagra free sites computer find
  viagra without a doctor prescription
  divide viagra three equal pieces – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 29. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Wow all kinds of good knowledge!

  what does viagra do viagra viagra dhea
  viagra 100mg
  four filters viagra buffett munger – https://genericviagrantx.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 30. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Many thanks! Great information!

  ordering viagra online what is viagra super active
  viagra online
  viagra times – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 31. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Nicely put, Appreciate it.

  viagra resept does viagra have any side effect
  viagra pills
  viagra suppliers in the uk – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 32. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You definitely made your point!

  g postmessage viagra guest reply viagra delivered within 24 hours
  buy viagra
  i doser viagra – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 33. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Appreciate it! Plenty of data.

  reply viagra buy can 100 mg soft viagra
  viagra without a doctors prescription
  viagra ship to canada paypal – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 34. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Kudos, A good amount of advice.

  social viagra does viagra work faster if crushed
  generic viagra online
  viagra patent expires – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 35. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Wow a good deal of great tips!

  generic viagra 24 hours delivery is viagra online safe
  buy generic viagra
  viagra 34434 – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 36. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You stated that perfectly.

  canadian viagra online viagra inhancers
  generic viagra
  take viagra cialis together – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 37. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You actually stated this well!

  caverta veega generic viagra viagra religious
  viagra 100mg
  viagra mcgrath – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 38. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Thanks a lot, Numerous info.

  viagra online without prescription best all natural viagra
  viagra for women
  crohns viagra – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 39. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Really all kinds of valuable knowledge!

  viagra prescription under nhs guidelines benefits of mixing cocaine and viagra
  viagra for sale uk
  sophia viagra – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 40. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Valuable info. Thanks a lot!

  viagra india viagra prescription fill
  viagra 100mg
  viagra cvs – https://genericviagrantx.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 41. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Nicely put. Regards!

  viagra effective cheapest genuine viagra tablets
  viagra without a doctor prescription
  cyprus viagra – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 42. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Many thanks. Quite a lot of stuff.

  viagra spokespersons viagra buy uk amsterdam
  buy generic viagra
  propecia rite aid online viagra – https://genericviagrantx.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 43. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You actually said it fantastically.

  super generic viagra silagra generic viagra softtabs php
  buy viagra
  buy now viagra – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 44. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Very good write ups. Thanks!

  is generic viagra legitimate buying viagra in the santo domingo
  generic viagra 100mg
  viagra recreational – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 45. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Seriously many of fantastic data.

  can you become addicted to viagra viagra being prescribed for inmate
  viagra generic
  women who take viagra – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 46. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Regards! A lot of advice.

  viagra and money order what do viagra look like
  viagra for sale uk
  viagra price canada – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 47. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  With thanks, Valuable stuff!

  isentress viagra viagra pro online in usa
  generic viagra
  vi va viagra – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 48. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  You mentioned it superbly.

  web md viagra what does viagra look like
  viagra pills
  newcastle viagra – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 49. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Lovely postings, Appreciate it!

  viagra s ljes viagra sales canada
  viagra generic
  old man and viagra – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 50. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Thanks a lot, A lot of write ups.

  vicodin viagra cialis female equivalent to viagra
  viagra for sale uk
  viagra gout – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 51. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Cheers. I like this!

  generic viagra efficacy the seven 7dwarfs using viagra
  viagra for women
  when cialis and viagra don’t work – https://genericviagrantx.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 52. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Thank you! Fantastic stuff!

  buy levitra viagra online purchasing viagra in canada
  viagra 100mg
  what pharmacies sell viagra – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 53. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Truly quite a lot of fantastic info!

  viagra with levitra ordering viagra to canada
  viagra without a doctor prescription
  levitra cialis or viagra – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 54. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Good advice. With thanks!

  ciscount viagra bonus viagra echeck
  buy viagra
  card com viagra – https://genericviagrantx.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 55. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Terrific material. Many thanks!

  rx viagra lexington viagra bottle
  generic viagra 100mg
  viagra safe for trying to conceive – https://genericviagrantx.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 56. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Cheers. I value this!

  viagra slogans buy com online phentermine viagra
  generic viagra online
  viagra empty stomache – https://genericviagrantx.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 57. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Good advice. Cheers.

  kamagra vs viagra viagra music mp3
  viagra for sale uk
  improve viagra effectiveness – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 58. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Terrific write ups. Thank you.

  viagra commercial music crack cocaine and viagra
  viagra without a doctor prescription
  man on viagra – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 59. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Kudos, Plenty of material.

  viagra scientific name time to take effect viagra
  generic viagra 100mg
  cheap viagra forum – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 60. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Useful facts. Kudos.

  info on sexual drugs like viagra viagra home office
  buy viagra online
  taking viagra without telling your partner – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 61. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

 62. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Point very well regarded.!

  i used this naturaul viagra generic viagra austrailia
  viagra for sale uk
  viagra marketing effects – https://genericviagrarcp.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 63. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Helpful data. Cheers!

  holland and barrett herbal viagra best buy for viagra
  buy generic viagra
  rodger clements viagra – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

 64. AndrewPunty Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  Thanks a lot! Awesome stuff!

  generic viagra suppliers drink female viagra
  buy viagra online
  counterfeit viagra identify halogram – https://genericviagramsl.com

  Davidleala
  TerenceIllum
  VictorNEW

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *