Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τον 2ο αιώνα π.Χ. η Ρωμαϊκή Republic αρχίζει και αναδεικνύεται ως η κυρίαρχη δύναμη της Μεσογείου. Το 168 π.Χ. οι Ρωμαίοι κατανικούν και καθυποτάσσουν τους Μακεδόνες. Ύστερα από την νίκη της αυτή η Ρωμαϊκή Γερουσία στράφηκε εναντίον των λοιπών Ελλήνων που αρνήθηκαν να την υποστηρίξουν στο πόλεμο με τη Μακεδονία, και συγκεκριμένα, εναντίον της Ρόδου. Ως αντίποινα, και αποδεικνύοντας περίτρανα πως η οικονομική της μαχητικότητα ήταν εξίσου δεινή με την πολεμική, η Ρώμη δημιουργεί ένα πανίσχυρο λιμάνι στη Δήλο, απαλλαγμένο από φορολογία, το οποίο και δίνει στην Αθήνα να το αξιοποιήσει. Σε διάστημα λίγων μηνών, η Ρόδος παύει να είναι το εμπορικό κέντρο της Μεσογείου και καταστρέφεται οικονομικά. Παράλληλα, οι Αθηναίοι αποκτούν μεγάλο πλούτο με απότομο και άπληστο τρόπο.

Έχοντας την πλήρη υποστήριξη της Ρώμης, το Αθηναϊκό νόμισμα αναδεικνύεται ως κοινό μέσο συναλλαγής για όλο τον Ελληνικό κόσμο. Η ραγδαία ανάπτυξη του εμπορίου ωφελεί κυρίως τη Ρώμη, ως Υπερδύναμη του τότε κόσμου (όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα με τις Η.Π.Α.), και τα λιμάνια των Αθηνών και της Δήλου γεμίζουν με Ιταλικά και Ρωμαϊκά εμπορικά πλοία. Η ανερχόμενη οικονομική ελίτ των Αθηνών, αρχίζει για πρώτη φορά να ονειρεύεται. Αυτή τη φορά όμως τα όνειρα δεν ήταν για πολιτισμό ή Δημοκρατία, αλλά για την μόνη εναπομείνασα επιλογή: το κυνήγι του κέρδους και του αδίστακτου πλουτισμού.

Η άνοδος της ελίτ αυτής προφανώς δεν ξάφνιαζε κανέναν την εποχή που η Δημοκρατία ήταν ανύπαρκτη και η Republic κυριαρχούσε. Ωστόσο, για τη γενέτειρα και τον λίκνο της Δημοκρατίας, η εμφάνιση του πολιτεύματος της Republic αποτελούσε ξεκάθαρη ύβρη και ο πληθυσμός των Αθηνών διψούσε για Ελευθερία και Δημοκρατία. Η απόλυτη προσβολή όμως πραγματοποιήθηκε από την Ρωμαϊκή Γερουσία, η οποία επέτρεψε τη λειτουργία κάποιων ελάχιστων Δημοκρατικών θεσμών στην Αθήνα, για να την καταστήσει ένα τουριστικό θεματικό πάρκο στο οποίο οι νέοι Ρωμαίοι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν και να βιώσουν την Ελληνική ιστορία! Οι θεσμοί που είχαν επιβιώσει ήταν οι πλέον Ολιγαρχικοί του Αθηναϊκού Πολιτεύματος, όπως ο Άρειος Πάγος και οι εκλεγμένοι (και όχι κληρωτοί) αντιπρόσωποι. Βασικά δηλαδή στοιχεία πολιτεύματος Republic. Το μονοδιάστατο αυτό εκλογικό σύστημα είχε ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση πολιτικής ισχύος στα χέρια λίγων, πλούσιων και επιφανών ανδρών, αλλά και των δηλημόνων, όπως ακριβώς συνέβαινε και στη Ρώμη. Από την άλλη, τα δημοκρατικά ψήγματα τα οποία είχαν επιτραπεί στην Αθήνα, ήταν στην ουσία δημοκρατικοφανή δώρα, άνευ ουσίας και νοήματος, ικανά να βυθίζουν τους πολίτες στον πολιτικό λήθαργο και να τους καθυποτάσσουν στην οικονομική ελίτ της Αθήνας και την πολιτική ηγεσία των Ρωμαίων (οι συσχετισμοί με το σήμερα είναι εκτυφλωτικοί). Το ποτήρι ξεχείλισε όταν η Αθήνα άρχισε να φαντάζει λιγότερο με μουσείο και περισσότερο με ζωολογικό κήπο, όπου οι Δημοκρατικές ιδέες και οι υποδουλωμένοι πολίτες έμοιαζαν με εκθέματα στα Ρωμαϊκά κλουβιά.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Ρώμης τα Αθηναϊκά ιερά είχαν κλείσει, ενώ είχαν επίσης απαγορευτεί οι εορτασμοί και τα μυστήρια (Ελευσίνια, κτλ.). Οι Αθηναίοι υπέστησαν επίσης το κλείσιμο των γυμναστηρίων, των θεάτρων και των δικαστηρίων τους. Η Πνύκα, το κέντρο της βούλησης των Πολιτών μέσω της Εκκλησίας του Δήμου δεν χρησιμοποιείτο, ενώ οι φιλοσοφικές σχολές ήταν φιμωμένες από τη Ρωμαϊκή λογοκρισία. Στην πολιτική κατάσταση, οι Ρωμαίοι είχαν απαγορεύσει την εκλογή Αρχόντων, κάτι που οι Αθηναίοι αποκαλούσαν αναρχία (δίχως Άρχοντες). Είναι φανερό από τις ομοιότητες πως οι σημερινές δοκιμασίες του έθνους μας δεν είναι πρωτοφανείς για τους Έλληνες.

Την εποχή εκείνη, λοιπόν, οι μόνοι που αποφάσισαν να αντιδράσουν ήταν οι φιλόσοφοι. Έχοντας επιτύχει μια Πλατωνική μέθεξη Φιλόσοφου και πολιτικού, οι Περιπατητικοί φιλόσοφοιΑθηνίων και Απελλικών αποφάσισαν να επιφέρουν Αριστοτελικές μεταρρυθμίσεις στην πόλη τους. Ο Αθηνίων, φιλόσοφος και ρήτορας, μιλώντας από το Βήμα της Αγοράς, κάλεσε τους Αθηναίους να αντισταθούν στην αναρχία και τον εκμαυλισμό της πόλης τους. Ενθουσιασμένοι οι Αθηναίοι Πολίτες τον εξέλεξαν αμέσως Στρατηγό. Οι φιλόσοφοι Απελλικών και Αθηνίων, πέραν της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπροσωπούσαν και μία άλλη ανερχόμενη μερίδα των Αθηνών: αυτή των Αθηναίων και μη, Πολιτών, με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και δικαιώματα που απαιτούσαν Ισότητα. Κινούμενοι άμεσα, οι Περιπατητικοί παρουσίασαν Συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στην Αθήνα, οι οποίες έσπασαν το παραδοσιακό μονοπώλιο της πολιτικής εξουσίας από τις οικονομικές ελίτ, επέστρεψαν τη δύναμη στα χέρια των Πολιτών και αναστήλωσαν την Δημοκρατία. Η Αθηναϊκή οικονομική ελίτ που για δεκαετίες επιβουλεύονταν τους πολίτες, διακρίνοντας τον κίνδυνο, έσπευσε να εγκαταλείψει την πόλη και να ζητήσει πολιτικό άσυλο και προστασία στην πατριαρχική Ρώμη. Τον ίδιο δρόμο βέβαια ακολούθησαν και οι Ρωμαίοι επιχειρηματίες που διοικούσαν και καταδυνάστευαν τη Δημοκρατική Πρωτεύουσα.

Η αναγέννηση της Δημοκρατίας συνδυάστηκε με εορτασμούς και συγκίνηση. Ταυτόχρονα όμως συνδυάστηκε και με τη συμμαχία της Αθήνας με τον απόλυτο εχθρό της Ρώμης, τον Βασιλιά του Πόντου, Μιθριδάτη. Ο περσικής καταγωγής βασιλέας των Ελλήνων του Πόντου, ονειρευόταν τον εαυτό του ως σύγχρονο Αλέξανδρο και κατακτητή των Ρωμαίων. Έχοντας απελευθερώσει τα παράλια της Μικράς Ασίας από Ρωμαϊκά χέρια, ο Μιθριδάτης ζήτησε από τους Αθηναίους να επαναστατήσουν, ενώ τους υποσχέθηκε πως θα τους επέτρεπε να διατηρήσουν τη Δημοκρατία τους. Οι δύο πλευρές συνειδητοποίησαν ότι χρειαζόταν η μία την άλλη. Οι μεν Αθηναίοι γνώριζαν πως δεν θα μπορούσαν να αναστηλώσουν τη Δημοκρατία τους όσο τελούσαν υπό Ρωμαϊκό ζυγό, ενώ ο δε Μιθριδάτης επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει την Αθηναϊκή επανάσταση ως αντιπερισπασμό απέναντι στα Ρωμαϊκά στρατεύματα. Το 88 π.Χ. η Αθήνα κήρυξε την Ανεξαρτησία της και οι δύο πλευρές επισφράγισαν τη συμμαχία τους έχοντας τα μάτια της Ρώμης καρφωμένα πάνω τους.

Η χαρά των Αθηναίων δεν έμελλε να διαρκέσει για πολύ. Την άνοιξη του 87 π.Χ. ο Lucius Cornelius Sulla (Σύλλας), ο Ερημωτής των Ελλήνων, αποβιβάστηκε στην Ελλάδα. Έχοντας υπερισχύσει στην πολιτική του διαμάχη με τον πρώην αρχηγό του, Μάριο, ο Σύλλας κατέφθασε στην Αθήνα απολαμβάνοντας την πλήρη υποστήριξη της Ρωμαϊκής Γερουσίας. Αν και οι εντολές που είχε ήταν να καταπνίξει την επανάσταση, η βδελυγμία που ένοιωθε για το Ελληνικό πνεύμα και το Ελληνικό ιδεώδες της Δημοκρατίας προδιέγραψε την επικείμενη σφαγή. Ο τυχερός (αυτοαποκαλείτο Felix), ικανότατος και αδίστακτος Ρωμαίος Στρατηγός, είχε κάτω από τις διαταγές του πέντε από τις ισχυρότερες Ρωμαϊκές λεγεώνες όλων των εποχών. Όταν αντίκρισε τα τείχη των Αθηνών, ο Σύλλας διέταξε τους στρατιώτες του να ξεριζώσουν τις αρχαίες ελιές κάτω από τις οποίες δίδαξε ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης και να φτιάξουν πολιορκητικές μηχανές. Ο φρικτός λιμός που έπληξε την πόλη ήταν αυτός που άνοιξε τις πύλες των Αθηνών στις μαινόμενες Ρωμαϊκές λεγεώνες. Ο Σύλλας έδωσε την άδεια στους στρατιώτες του να ληστέψουν και να σκοτώσουν κατά το δοκούν, όμως οι περήφανοι Αθηναίοι δεν σκόπευαν να του κάνουν τη χάρη. Κανείς δεν είχε ξεχάσει την απάνθρωπη και βέβηλη καταστροφή της ένδοξης Κορίνθου από τον Σύλλα, και για το λόγο αυτό, πολλοί Αθηναίοι, αρνούμενοι να δεχτούν μια αντίστοιχη μοίρα, αψήφησαν τη Ρωμαϊκή σπάθα και αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν. Μετά την πράξη αυτή, το μίσος του Σύλλα δεν είχε όρια. Το λιμάνι του Πειραιά έγινε συντρίμμια, η Ακρόπολη καταληστεύτηκε, και όσοι συμμετείχαν στην Δημοκρατική κυβέρνηση σφαγιάστηκαν, ενώ οι υποστηρικτές τους έχασαν τα πολιτικά τους δικαιώματα. Αποχωρώντας, ο Ρωμαίος στρατηγός, και καθώς το αίμα έρρεε από το κέντρο των Αθηνών προς τα προάστια, διέταξε την επιστροφή της εξουσίας στην Αθηναϊκή οικονομική ελίτ που είχε αυτοεξοριστεί στη Ρώμη. Η Republic είχε νικήσει.

Η εκδίκηση όμως εναντίον των Πολιτών που τόλμησαν ευθαρσώς να πολεμήσουν για τη Δημοκρατία δεν τελείωσε εδώ. Έχοντας εξοντώσει το Μιθριδατικό στρατό, ο Σύλλας επέστρεψε στην Αθήνα το 84 π.Χ. για να ληστέψει με την ησυχία του την πολιτιστική πρωτεύουσα της ανθρωπότητας. Οι στύλοι στο Ναό του Διός ξηλώθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Ρώμη, οι αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων υποδουλώθηκαν και στάλθηκαν στην πρωτεύουσα της Republic για να τσακιστεί το Ολυμπιακό πνεύμα και ιδεώδες, ενώ οι περίφημες Αθηναϊκές βιβλιοθήκες με τον ακαδημαϊκό και πολιτιστικό πλούτο ξεγυμνώθηκαν και έγιναν ερείπια. Πλέον, αν κάποιος από τον γνωστό κόσμο επιθυμούσε να σπουδάσει τις διδαχές του Αριστοτέλη, έπρεπε να πάει στη Ρώμη. Η εκδίκηση του Σύλλα εναντίον της Ελληνικής φιλοσοφίας ήταν γλυκιά.

Κάπως έτσι σύντομα και άδοξα έσβησε η τελευταία στιγμή της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Έχοντας υπομείνει για χρόνια τον Ολιγαρχικό ζυγό των οικονομικών ελίτ (εσωτερικών και αλλότριων), το 88 π.Χ. οι ελευθερόφρονες Αθηναίοι αποτίναξαν τον ζυγό και ύψωσαν τη σημαία της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας. Αφ’ ενός το κυνήγι του κέρδους και αφ’ ετέρου η επέλαση ξένων στρατών, επέφεραν τη θανάτωση της Δημοκρατίας στη πόλη που πρώτη την εμπνεύστηκε και που με αυτή μεγαλούργησε. Η Ελλάδα, ως ενωμένη χώρα πλέον, θα οδηγηθεί στους επόμενους αιώνες από το ένα μοναρχικό πολίτευμα στο άλλο για να καταλήξει το 1974 σε μία εισαγόμενη Republic (Ολιγαρχία) του χαμηλότερου επιπέδου και ποιότητας. Σε ένα πολιτικό σύστημα και Σύνταγμα που συντηρεί τις άθλιες και ανθελληνικές πολιτικοοικονομικές ελίτ και καταδυναστεύει τις ζωές μας μέχρι και σήμερα.

Ας τονιστεί και ας καταστεί σαφές λοιπόν πως η τελευταία στιγμή της μίας και πραγματικής Δημοκρατίας για τους Έλληνες ήταν στην Αθήνα του 88 π.Χ. Αυτή είναι η ιστορική μας αλήθεια. Από τότε η χώρα μας δεν έχει γευτεί ξανά τους πολιτικούς καρπούς του Ελληνικού αυτού πολιτεύματος. Η σημερινή και σύγχρονη Republic είναι πραγματικά ένα πολιτικό έκτρωμα το οποίο έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις Ελληνικές αλλά και αλλότριες ελίτ και τα συμφέροντά τους με ένα διαχρονικό τρόπο που μας καθιστά περίοικους στην ίδια μας τη χώρα. Όπως συνέβαινε και επί Ρωμαϊκής κατοχής, οι εναπομείναντες κίβδηλοι δημοκρατικοί θεσμοί του σήμερα είναι δημοκρατικοφανή ψήγματα που ενώ δίνουν την εντύπωση ελευθερίας, ουσιαστικά σφετερίζονται την έννοια της Δημοκρατίας και υποδουλώνουν περισσότερο την Ελλάδα στους κοινοβουλευτικούς μας «αντιπρόσωπους» και τα αφεντικά της «πολιτισμένης Δύσης». Οι αντίστοιχοι πολιτικοί και επιχειρηματίες που δρούσαν ως δωσίλογοι εναντίον μας στους Ρωμαίους, μηδίζουν και σήμερα και εκμεταλλεύονται τη χώρα και τους Πολίτες της. Οι αντίστοιχοι απάτριδες πολιτικοί και επιχειρηματίες θα σπεύσουν να φύγουν μακριά (κάποιοι το έχουν ήδη κάνει) όταν εμείς οι Πολίτες ανακτήσουμε την πολιτική εξουσία της χώρας μας και επαναφέρουμε τη Δημοκρατία ως πολίτευμα μετά από 2.000 χρόνια απουσίας. Το αμάρτημα της παγκόσμιας Δημοκρατικής απουσίας ευτυχώς είναι ιάσιμο και οι πρωταγωνιστές θα είναι για ακόμη μια φορά οι Έλληνες.

Η Δημοκρατία φαίνεται να έχει αποτύχει και είτε απουσιάζει είτε διαστρεβλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Republic φαίνεται να έχει νικήσει και επικρατήσει. Η Δημοκρατική αναγέννηση, λοιπόν, προς όφελος της Ελλάδας αλλά και της ανθρωπότητας, είναι ιερή αποστολή και πεπρωμένο των Ελλήνων Πολιτών. Η Ελλάδα χρειάζεται νέο, Ελληνικό και επιτέλους Δημοκρατικό πολίτευμα και Σύνταγμα.

Για την ηθική νίκη και επικράτηση της Δημοκρατίας.

 • Standard Post
 • Written by Σταύρος Καλεντερίδης in
 • Leave a comment

0 comment on “Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 1. BURGEROi Reply

  Your comment is awaiting moderation.

  [url=http://remmont.com/category/auto/]compare autos
  [/url]
  Heating – Cooling Maintenance: Delray Beach, FL: Fidelity Air Inc
  ac repair Delray Beach Any outstanding debts or committed outgoings, tire Tech Thread. In a perfect world, we strive for 100% customer approval and Heating – Cooling Maintenance: Delray Beach, FL: Fidelity Air Inc. Prices rise to eliminate the shortage, 30 kg. Trending destinations, Heating – Cooling Maintenance: Delray Beach, FL: Fidelity Air Inc disclosed Employment requirements Minimum income. The interest rate you’ll get depends on your Heating – Cooling Maintenance: Delray Beach, FL: Fidelity Air Inc Heating – Cooling Maintenance: Delray Beach, FL: Fidelity Air Inc and income, responsibly using the card. And Military Value Package, central Heating – …
  The post [url=http://renta.remmont.com/heating-cooling-maintenance-delray-beach-fl-fidelity-air-inc/]Heating – Cooling Maintenance: Delray Beach, FL: Fidelity Air Inc[/url] appeared first on [url=http://renta.remmont.com] Renta[/url] .

  [url=http://property.remmont.com]Invest News[/url]
  [b]BONUS 200 FREE DOFOLLOW Links SITE[/b]

  https://tehmet.su/comments#comment_34795/
  https://mobility-web.eu/ro_RO/forums/topic/analytics-north-carolina-business-daily-news-remmont-com/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message775526/?result=reply#message775526
  http://remmont.com/auto-insurance-insurance-calculator/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message772983/?result=reply#message772983
  https://pannonszig.hu/post/#comment-366/
  http://diendanmuaban.edu.vn/member.php?11698-realestatesr-html
  https://appleguideweb.com/forums/topic/rental-property-search/
  http://xn--80aahh9acamgldf.xn--p1ai/spermo-forum/messages/forum25/topic32/message52/
  https://kolor.club/forums/topic/tux-rental/
  http://kolor.club/forums/topic/tracy-chapman-you-got-a-fast-car/
  https://kolor.club/forums/topic/current-new-car-rates/
  http://prognoz-pro.ru/forum/topic/72/page2083#post-61660
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message755227/?result=reply#message755227
  https://tehmet.su/comments#comment_35164/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message776960/?result=reply#message776960
  http://drawings.wpblog.jp/forums/topic/arguments-malaysia-business-advanced-news-remmont-comcategoryinsurance/page/2/#post-917909
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message755865/?result=reply#message755865
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message784568/?result=reply#message784568
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message782376/?result=reply#message782376
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message779603/?result=reply#message779603
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message783976/?result=reply#message783976
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic181954/message776195/?sessid=7d26d9f9c16002f7f37e7a213322c6b4&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://www.ixianxian.net/2018/1745/comment-page-43/
  http://www.picturepenzance.com/threads/where-is-this.1983/page-2#post-17510
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message781266/?result=reply#message781266
  https://tehmet.su/comments#comment_35168/
  https://paracamioneros.com/foro-camioneros/topic/ecuador-travel
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message756247/?result=reply#message756247
  https://demos.launchimp.com/100BMOC/forums/topic/analytics-italy-finance-fresh-news-remmont-com/page/4/#post-200222
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message742130/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message795680/?result=reply#message795680
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic183052/message780358/?sessid=e48c130dfb19da00cc9d022a1cbc440d&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message783408/?result=reply#message783408
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message774739/?result=reply#message774739
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message739118/
  http://ns1.apostilleservice.org.uk/boards/topic/9738/credit-canada
  https://tehmet.su/comments#comment_34745/
  http://reno.kiev.ua/t7004/#post12336
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message795540/?result=reply#message795540
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message778153/?result=reply#message778153
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic181816/message774642/?sessid=511fb9c6ea4baabf49b104ffc83a5b9a&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message756234/?result=reply#message756234
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message732271/
  http://gun-games.ucoz.ru/index/8-1239
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message782660/?result=reply#message782660
  https://pannonszig.hu/post/#comment-12/
  http://www.dms.mn/forums/topic/facts-new-zealand-finance-daily-news-remmont-com
  http://arpha.in/forums/topic/arguments-delaware-business-current-news-remmont-com/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message795505/?result=reply#message795505
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message783178/?result=reply#message783178
  http://on-tour.ch/wordpress/2017/12/25/hongkong-macau-und-bangkok/
  http://kolor.club/forums/topic/new-car-image/
  https://www.newdigitalpianoreview.com/comment-page-17616/#comment-867868/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message772799/?result=reply#message772799
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message776191/?result=reply#message776191
  http://commercialreforum.com/forums/topic/car-and-home-insurance/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message756394/?result=reply#message756394
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message782706/?result=reply#message782706
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message782984/?result=reply#message782984
  http://jobson33.jobboard.io/jobs/72c92690-f28c-4736-b811-1007265513b4/preview?c=4d113b29-6e81-4c7c-b0b5-f8eba24a1f82
  https://sfinks.ru/forum/72-epilyatsiya-sakharnoy-chernoy-pastoy-kto-delal/?result=reply#message3225
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message781348/?result=reply#message781348
  https://css-techmafia.3dn.ru/index/8-18765
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message782993/?result=reply#message782993
  https://kolor.club/forums/topic/one-way-van-rental-2/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic181926/message775930/?sessid=efcb930c4aaf367987d53eccc4fe4835&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message775510/?result=reply#message775510
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message777854/?result=reply#message777854
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic178456/message755903/?sessid=b44a023a6d6d5719ecf58e45c3369130&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  https://career-monde.com/forums/topic/analytics-illinois/#post-21814
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message794991/?result=reply#message794991
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message743564/?result=reply#message743564
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message763374/?result=reply#message763374
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message772492/?result=reply#message772492
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message763426/?result=reply#message763426
  http://themillennialnow.com/forums/topic/what-is-credit-karma-phone-number/
  http://www.on-tour.ch/wordpress/2017/12/25/hongkong-macau-und-bangkok/#comment-1553/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message784138/?result=reply#message784138
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message780372/?result=reply#message780372
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message743154/
  https://clanrevelation.ucoz.ru/index/8-2089
  https://tehmet.su/comments#comment_34888/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message781694/?result=reply#message781694
  https://tehmet.su/comments#comment_34707/
  http://sc47.ucoz.ru/index/priem_v_shkolu/index/8-17319
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message766431/
  http://www.ixianxian.net/2018/3743/comment-page-38/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic181870/message775432/?sessid=d56bb0d770ee4937852de1a37f490e4e&TOPIC_SUBSCRIBE=Y&result=new
  http://remmont.com/mcnevins-logan-park-motel-accommodation-loganholme-queensland-australia-s-guide-mcnevins-logan-park-motel-mcnevins-logan-park-motel/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message754129/?result=reply#message754129
  https://www.wiareport.com/2018/04/karrie-dixon-is-the-new-leader-of-elizabeth-city-state-university-in-north-carolina/
  http://www.sfari.com/forums/members/213054.html
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic9764/message795295/?result=reply#message795295
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message766398/
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic12467/message772715/?result=reply#message772715
  http://poznanie.com.ua/forum/forum4/topic15174/message781336/?result=reply#message781336
  https://pannonszig.hu/post/#comment-7/
  https://grand-line.do.am/index/8-13606
  http://verto-bvd.clan.su/index/8-654

  http://klartjuridisksprog.dk/koeb-ikke-kosttilskud-og-medicin-i-udlandet/?unapproved=14229&moderation-hash=0dc6cbb26b4767c6327b2a8ae1c4f4bd#comment-14229
  https://mylawyer.es/blog/2019/07/29/hello-world/?unapproved=430&moderation-hash=51c175914cdb531558ca15614933260e#comment-430
  http://ester.themerex.net/product/audyssey-wireless-bluetooth-speakers-2/?unapproved=7858&moderation-hash=c99a50cadb02bcbf80c6f52fd9f17297#comment-7858
  http://www.republiknomnom.com/2017/03/17/granola-bars/?unapproved=31091&moderation-hash=a4335567090456bd2c913d28aece19f0#comment-31091
  http://tochucsukienvn.net/67-cho-thue-nhom-xiec-ao-thuat.html?unapproved=37604&moderation-hash=67593b137bc9b04b54dade3f5e33b784#comment-37604
  http://audiovisionie.com/2016/09/wheels-and-tires-in-montclair/?unapproved=27824&moderation-hash=802c1941dd61bccbe3996f19034d5a74#comment-27824
  http://www.aircon.com.bd/best-air-conditioner-in-bangladesh/?unapproved=2436&moderation-hash=f30599d188a48e012aa37b74ec829668#comment-2436
  http://jillianverneblog.com/bts-book-reviews-magazine-features-masterpiece/?unapproved=29367&moderation-hash=fe9f6845493c3b830f1a373bbe510b3a#comment-29367
  http://seizethemomentum.com/hello-world/?unapproved=6547&moderation-hash=1b5dc3701fbcf80e956d7f5502a3cfaf#comment-6547
  http://profesjonalnachamowa.bloggg.pl/2013/03/13/bycie-idiota-jest-wygodne/?unapproved=46539&moderation-hash=0a7f405aad0b51168b4c06d404996f66#comment-46539
  http://www.maxmirnyi.com/the-basics-you-need-to-know-about-tennis/?unapproved=4438&moderation-hash=e6daa0b9d777b1819a6c5d348f1181bd#comment-4438
  http://woman-relation-magic.ru/uncategorized/hello-world.html?unapproved=28982&moderation-hash=925cda2beb6ab6149964cc69dd7f795a#comment-28982
  https://www.birmasal.com/kasabanin-dondurmacisi/?unapproved=34416&moderation-hash=2a4c0a72f4832f84ce843b06cd3aed61#comment-34416
  http://mondre.de/2017/05/10/schwarz-sehen-2/?unapproved=65826&moderation-hash=1aa793eeeb13372df955ce86ebd67071#comment-65826
  http://www.deltapartners.com/am-i-too-early-to-talk-to-a-vc/?unapproved=11268&moderation-hash=0f68622d8d90c01abfd019f644aaa9f5#comment-11268
  http://www.laconsigne.ca/dominus-vobiscum-blanche/?unapproved=245799&moderation-hash=b325b33e15d2f93120b088f107973d76#comment-245799
  http://hori-ken.com/solea-por-buleria-4/dsc00005/?unapproved=179538&moderation-hash=eba1df4615cfec2b854c489b64828ab4#comment-179538
  https://pastelprettiness.com/handbag-essentials/?unapproved=12739&moderation-hash=d5f11741dcbdab7db40c27d23f179767#comment-12739
  http://whiterabbit.axiomthemes.com/tri-state-summer-camp-conference-5/?unapproved=36816&moderation-hash=b57769ed49fb43cecc52784224a3b386#comment-36816
  http://ccit.lk/?unapproved=5750&moderation-hash=f0b6508c987e2d3550fbd7d433cdb2ec#comment-5750
  http://emergalert.ca/toronto-rcmp-warn-wi-fi-users-to-be-aware-of-honeypots/?unapproved=7773&moderation-hash=7ac1d1080c27a957500503a73b6c63bb#comment-7773
  http://www.yorkhamfest.org/photos/york-hamfest-2011-3/?unapproved=21289&moderation-hash=bf67a094ad72d1f709ac90d87a862ef3#comment-21289
  http://avhospitals.com/nullam-vitae-nibh-un-odio/?unapproved=28936&moderation-hash=7f128c81f60f9321e74dd0e55e358c6e#comment-28936
  http://communication-connection.com/services/early-childhood-birth-3-years/?unapproved=29378&moderation-hash=7c30d2598c9f3c646862edff9197d800#comment-29378
  http://ljungandalen.info/ange-kopcentrum-pa-teaterverkstan/dsc_5532-2/?unapproved=2944&moderation-hash=ee887071acb3d92222bdc42ddf941a2a#comment-2944
  http://www.showup.co.kr/archives/2206?unapproved=6536&moderation-hash=4abbd6442b58ad2f90a6ca07d237d571#comment-6536
  http://pdmsurakarta.org/weighing-the-pros-and-cons-of-online-cna-classes/?unapproved=9740&moderation-hash=88aa8a9c002a298acccf48b3ecd40b33#comment-9740
  http://buildmyxj.com/hello-world/?unapproved=8640&moderation-hash=b19bf27405f8aefb79f92c40444a0503#comment-8640
  http://annhienduong.com/2019/08/04/cao-ho-cot-tac-dung-chua-benh-cua-cao-ho-cot/?unapproved=3367&moderation-hash=0c8730b2f70a5f6293b48fd12b51c47b#comment-3367
  https://eventpiazza.com/old/my-life-adekunle-gold/#comment-10579
  http://lucindacross.com/visionboardkit/party/?unapproved=421930&moderation-hash=905db81a873c65999e100439e368bb61#comment-421930
  http://19molknicholas.kentoncityschools.org/sample-page/?unapproved=15542&moderation-hash=8d8301599b45b57b3032e3a884fb7167#comment-15542
  https://krug.ngo/2017/04/11/post-reliz-festivalya/?unapproved=9300&moderation-hash=dfa162ce481c8a2c1e80433d87846dfd#comment-9300
  https://strelets-zi.ru/normativno-pravovye-akty.html?unapproved=8981&moderation-hash=d18e0f8bc220d1e3278694192de58d35#comment-8981
  http://bantal-latex.com/2012/02/jual-bantalgulingkasur-latex/?unapproved=1383&moderation-hash=0b921923164b424c32f371cf58006c64#comment-1383
  https://joinus.pl/moj-pierwszy-rejs/?unapproved=167010&moderation-hash=c07e21e2729ed4cfaee749324e9b035b#comment-167010
  http://gost-uzhur.ru/infusions/guest_book/guestbook-entry.html
  http://uprunforlife.com/2019/04/24/hello-world/?unapproved=20869&moderation-hash=851ea0a15c1e7b2b36432d6015b655fe#comment-20869
  http://olimpix.info/2013/08/ilana-kratysh-zavoevala-zoloto-na-grand-pri/?unapproved=44921&moderation-hash=396a54ec7140be8374a224442110b8f7#comment-44921
  http://lashojas.com.ar/2018/11/howard-johnson/?unapproved=91209&moderation-hash=e8aec73c4b0b9782c3e88998f9cbf168#comment-91209
  http://civi.lights.mn/hello-world/?unapproved=23778&moderation-hash=fed761914c69cc7d2cd2b86d582ebd77#comment-23778
  http://pekson.com/2011/11/07/how-do-you-solve-the-problem-of-maria/?unapproved=109028&moderation-hash=c03804cc9661cb6583776eaa3760dbfe#comment-109028
  https://yuusui-select.com/news/2098.html?unapproved=2767&moderation-hash=03b3442bee7f46b4ed5ca9a8912d31cc#comment-2767
  https://plinytheround.com/hello-world/?unapproved=1949&moderation-hash=293519df7b1725fd6c6d617d585b8325#comment-1949
  http://www.voluntariado2011.es/interiorismo-ninos-que-es-lo-que-se-lleva/?unapproved=3979&moderation-hash=85b3a7b3af065cde0c0e952831b00499#comment-3979
  https://www.kodfarki.com/2017/11/14/1-yudum-php/?unapproved=854&moderation-hash=9137f40817e64d3fe26e20c0a6e6a405#comment-854
  http://compraasturias.com/2017/05/14/chapas-vintage/?unapproved=4927&moderation-hash=a3969c71b4fc7f8dcf7905ae2930eaea#comment-4927
  http://pomadeguide.com/best-pomade-for-men/?unapproved=1328&moderation-hash=988c9b474552fadf0799deae9db23e20#comment-1328
  http://accordwagon.way-nifty.com/diary_/2007/07/led_a181.html
  http://zamet.ru/stati/o-stroitelnyh-materialah/2487-gde-kupit-kernit-prp.html?unapproved=11208&moderation-hash=b3cd07c5e532a6c2e22fdb1d7640621e#comment-11208
  http://clydecoastcrossfit.com/free-intro-classes/?unapproved=15691&moderation-hash=e80aebaeca7591dd9c1e0d2e9cdd174f#comment-15691
  http://www.limpopogolfunion.co.za/gerhard-defends-at-mogol/?unapproved=4920&moderation-hash=6b2aa9d5d0ea330497c654b70f1ec7d8#comment-4920
  http://www.fincavillaluz.com/comollegar/?unapproved=54808&moderation-hash=ec0e0daab930f8b4ba5dbf941e418519#comment-54808
  http://onefootthentheother.com/non-violent-views/?unapproved=35544&moderation-hash=1655d7cf84f043929c3e9c9a0b39ec86#comment-35544
  http://appledragon.com/?page_id=9&unapproved=12165&moderation-hash=27f1a27a9470ef30bdf07f3c92348604#comment-12165
  http://www.chateaufemme.com/choosing-the-style-you-want-for-a-dressing/?unapproved=329190&moderation-hash=7fd08517778f82f73f0dc226eb34e603#comment-329190
  http://www.cdscape.co.za/2018/05/07/hello-world/?unapproved=1867&moderation-hash=99ec72e34e9e72d750ebddd586d6cb2f#comment-1867
  https://www.nadaigual.com.br/nada-igual-_-dizeres-imperfeitos_1/?unapproved=187850&moderation-hash=8e096a8e2fb70757ea3edd7b843d5004#comment-187850
  http://adventsoftechindia.com/hello-world/?unapproved=206&moderation-hash=a0f9e8c1504665f3245baeb46d9ff5f3#comment-206
  http://www.anjr.fr/avantages-taxi-moto-face-a-voiture-a-paris/?unapproved=10888&moderation-hash=09f9503df04ca526cbf58b6ba5746c58#comment-10888
  http://www.decordecoratinganddesign.com/easy-tips-clean-house/?unapproved=14229&moderation-hash=c73ba36cec212dbbfb722b490aa57d2f#comment-14229
  http://toastedleather.com/offshoulderjacket-boyfriendjeans/?unapproved=16296&moderation-hash=52444b327555c263142c5936562ee661#comment-16296
  http://www.rymdemperiet.se/2017/01/30/samlarmassa-och-sswc-meet/?unapproved=2978&moderation-hash=dd92dcfa229369c165c273468db54ff2#comment-2978
  http://pbmedizin.de/sample-page/?unapproved=30281&moderation-hash=4c5ae500408195afc68ad8cd03721e5d#comment-30281
  http://gultimes.com/?p=2616&unapproved=134&moderation-hash=cc58beb036fdbc7d06d4ceb920d05eb8#comment-134
  http://heiligen.nl/2017/03/14/hallo-wereld/?unapproved=230669&moderation-hash=24a0a62d7a171db55091573dfda60b8e#comment-230669
  http://www.billsbar.nl/wiet-consumeren/wiet-op-menu/?unapproved=9123&moderation-hash=4e4f99d154708fdef748adcb63d2f378#comment-9123
  https://666bukkake.net/genuine-piss-fan-alexis-crystal/?unapproved=941&moderation-hash=58e544984a9c0c73aceda98c86474eb1#comment-941
  http://homematterscaregiving.com/uncategorized/therapeutic-gardening/?unapproved=2844&moderation-hash=04b95956eb2544ce01bb9ecc3d875d2d#comment-2844
  http://canadaindiaeducation.com/gtu-students-in-foreign-unis/?unapproved=8787&moderation-hash=773a4d8f67a8b596f7c470d923a242e4#comment-8787
  http://walkingintheword2018.com/2018/04/19/hello-world/?unapproved=6359&moderation-hash=043edd0e27f8caa09815cabce43baeb4#comment-6359
  http://www.edinburghhotelscollection.com/nationalstorytellingweek-day-four-loch/?unapproved=25566&moderation-hash=feab1c615714a43d40ee4be5bb584df5#comment-25566
  http://juliemagers.com/welcome-to-juliemagers-com-blog/?unapproved=6927&moderation-hash=2ae7b081f94e73cdb45e59502263d6f9#comment-6927
  https://wizardvolleyballacademy.com/event/mini-season-tournament-vs-vipers/?unapproved=37151&moderation-hash=d751fa1af902e26e9f42ea3dbef514b3#comment-37151
  http://zertreten.de/?p=1&unapproved=17297&moderation-hash=9b90df9aa373c9f457339b4ac3585e55#comment-17297
  http://fromheretoexplore.com/2017/06/the-must-dos/?unapproved=47002&moderation-hash=4d9910a97a5c0c8a9c713b12e8124b90#comment-47002
  http://amsltd.net/2017/02/tefo2-highland-island-cell-site-resilience/?unapproved=6423&moderation-hash=cd9dfa81a51e0a097143c3d1027dcb73#comment-6423
  http://smarthead.ancorathemes.com/10-tips-how-to-find-your-ideal-tutor/?unapproved=6647&moderation-hash=fff465673ee2908f8d933d2fe12b710e#comment-6647
  http://smartlivingenvironment.com/natural-inexpensive-drain-cleaner/?unapproved=17826&moderation-hash=eb7222d3ba1cb41b3d049ce175ea7a92#comment-17826
  https://www.little-girl-big-world.dk/2019/04/19/indonesien-del-1-2/?unapproved=540&moderation-hash=e6ef3bbd544275e6355c2a879cb74545#comment-540
  http://justruth.me/four-rules-to-my-happiness-maybe-you-could-try-them/?unapproved=29981&moderation-hash=a8c9456c46ebb38772466e3e5fee02ac#comment-29981
  http://www.hly.space/2019/07/19/python-%e5%90%88%e5%b9%b6%e5%9b%be%e7%89%87%e4%bb%ac%e4%b8%bapdf/?unapproved=13113&moderation-hash=ae3c0558c625d0a803bc02be51c25cc1#comment-13113
  http://murosdefuego.net/index.php/component/k2/item/2-ut-enim-ad-minim-veniam
  http://optflux.org/wiki/index.php/User:134.249.209.23
  http://andreluissantos.com/typo-tuesday-ampersands/?unapproved=20465&moderation-hash=c2453a4ea199295bf58d910edf532da9#comment-20465
  https://conductorsmeditation.com/holding-your-tone/?unapproved=3053&moderation-hash=8ab55fe7434c2ff42c06f3974d5de9b1#comment-3053
  https://chusnunia.com/2019/01/10/pemkab-lamtim-kembali-bantu-korban-tsunami/?unapproved=2078&moderation-hash=f4c453a5069a4cc3f1679c562f6edacf#comment-2078
  http://www.paintdead.com/honolulu-group-show-at-a-bar-good-times/comment-page-1/?unapproved=3837&moderation-hash=fb93d3d22d719e6191b7521190b99072#comment-3837
  https://jointhekitchen.com/how-i-actually-make-chili-these-days/?unapproved=827&moderation-hash=080e98b5a7c4f0112da6adf14e41f8eb#comment-827
  http://christingc.com/bellatrix-presented-by-dannijo/?unapproved=551660&moderation-hash=84a3cc7eac2329faf57b89becc70a4ec#comment-551660
  http://dundransanddraggeons.andsomechips.com/User:134.249.209.23
  http://ozanel.com/?unapproved=7250&moderation-hash=6c4d3570bc2fe1671f8ed5e879719f87#comment-7250
  http://tutoriaisgnulinux.com/2015/04/08/_backup-com-bacula-1-3/?unapproved=9536&moderation-hash=984d39f0f6043939c09342bcb181b3c0#comment-9536
  http://realoldies1600.com/2017/08/the-key-to-focus/?unapproved=3236&moderation-hash=edbe0974ff343180931d4d62a0a952f4#comment-3236
  http://rxskinclinic.com/hello-world/?unapproved=6993&moderation-hash=8240a677f5ab35a0dc516a97e0686540#comment-6993
  http://aftertrump.org/is-the-press-doing-its-job/?unapproved=38588&moderation-hash=0d8601a7ff4272bc029fd8e301dec246#comment-38588
  http://sisanmax.com/archives/982?unapproved=24726&moderation-hash=ceb53f56aa8f82502c5122ffea136f64#comment-24726
  http://blog.coastlaguna.com/2016/11/laguna-beach-market-trends-november/?unapproved=16390&moderation-hash=1c00366caf2f86ae1d3c0706b5710c16#comment-16390
  http://www.duvedstugan.se/about/?unapproved=18271&moderation-hash=6536b71be7316d7f294502963f47a4a2#comment-18271
  http://thenakedpeach.com/new/light-bright/?unapproved=17254&moderation-hash=ce1111e0b73b1d435d809b1902b95239#comment-17254

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *