Το σχέδιο της ΝΔ για τον αφελληνισμό των νησιών του ανατολικού Αιγαίου

Το 1261 ο στρατηγός Αλέξιος Στρατηγόπουλος απελευθερώνει την Κωνσταντινούπολη από τους Σταυροφόρους. Μετά από λίγες μέρες ο Μιχαήλ Η’, ο Παλαιολόγος θα στεφθεί αυτοκράτορας στον ναό της Αγίας Σοφίας. Ευθύς εξαρχής, ο Μιχαήλ θα απορροφηθεί στην προσπάθεια να αποκρούσει τις επιθέσεις της δύσης, παραμελώντας έτσι τα ανατολικά σύνορα της Αυτοκρατορίας. Μία όμως από τις πιο τραγικές αποφάσεις του, ήταν η κατάργηση του ευνοϊκού καθεστώτος των ακριτικών σωμάτων. Με την κατάργηση της φοροαπαλλαγής, οι Ακρίτες αναγκάζονται να πουλήσουν τα κτήματά τους (στρατοτόπια) στους μεγαλοϊδιοκτήτες, χάνοντας έτσι τη σύνδεση με τη γη που έως τότε προφύλασσαν.

«Ακρίτες» αποκαλούσαν οι Βυζαντινοί τους φύλακες των συνόρων τους (τις «άκρες»). Το κράτος τους παρείχε γη, άλογα και πανοπλίες, ενώ αυτοί όφειλαν να είναι ετοιμοπόλεμοι, αποτρέποντας την παραβίαση των συνόρων και προστατεύοντας την τοπική κοινωνία από επιδρομές. Ήταν ένα κράμα μονίμων γεωργών – φρουρών και στρατιωτών, με προνόμια αλλά και υψηλούς κινδύνους.

Με τις μεταρρυθμίσεις όμως του Παλαιολόγου, οι εγκαταλελειμμένοι και καθημαγμένοι οικονομικά και ηθικά Ακρίτες, άρχισαν να παραμελούν τη φύλαξη των συνόρων, με αποτέλεσμα αυτά να αφεθούν εκτεθειμένα στους Τούρκους και τον επεκτατισμό τους. Έτσι, τμήματα του Βυζαντίου βρέθηκαν στο έλεος των Οθωμανών και εν τέλει «Η Πόλις εάλω…».

Το 2020 η κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει να στείλει δυνάμεις καταστολής στις πιο ήσυχες περιοχές της χώρας – στα ακριτικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Έχει προηγηθεί το σχέδιο «συνεκμετάλλευσης», δηλαδή ξεπουλήματος του Αιγαίου στους Τούρκους. Η κυβερνητική πρόθεση για εθνική προδοσία κατέστη σαφής με δηλώσεις αξιωματούχων (Δένδιας, Ντόκος, Παπαδημητρίου, Καιρίδης) και εκδηλώσεις προετοιμασίας των πολιτών και καλλιέργειας μειοδοτικού εδάφους, με αιχμή του δόρατος την «κυβερνητική αδερφή», κα. Μπακογιάννη.

Αυτό όμως που συνέβη στη Χίο και τη Λέσβο, ήταν πιο ύπουλο και πιο εθνοκτόνο από ό,τι έχουμε βιώσει ως τώρα.

Στη Χίο, οι κάτοικοι του Βροντάδου, σε συντονισμό με τον νεοδημοκράτη δήμαρχό τους (για να μη μιλήσει κανείς για ΣΥΡΙΖΑίους υποκινητές), αποφάσισαν να στήσουν οδοφράγματα και μπλόκα από κορμούς δέντρων ώστε να αντισταθούν στην επέλαση των δυνάμεων καταστολής. Αναφέρομαι στα ΜΑΤ που απέστειλε η κυβέρνηση, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις για τη δημιουργία δομών – φυλακών ψυχών για τους μετανάστες. Οι νησιώτες έκαναν σαφές πως δεν επιθυμούν την περαιτέρω εξαθλίωση, δυσφήμιση και υποβάθμιση του τόπου τους. Αρνήθηκαν την αυταρχική ίδρυση μικρών πόλεων στα νησιά τους, που τυγχάνει να είναι και τα σύνορα της πατρίδας μας, αποτελούμενες από ξένα δημογραφικά στοιχεία, ΜΚΟ ή χειρότερα. Μετά τη στρατιωτικού τύπου απόβαση των ΜΑΤ στο νησί, ομάδες περιφρούρησης από απλούς πολίτες, προσπάθησαν να απωθήσουν τις μπουλντόζες για να μην ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής στην επιταγμένη έκταση. Τα ΜΑΤ επιχείρησαν να μεταφέρουν τα μηχανήματα διά της βίας, αλλά οι κάτοικοι αντιστάθηκαν. Εν τέλει, οι ομάδες καταστολής επιδόθηκαν σε πρακτικές ωμής βίας καταφέρνοντας να τσακίσουν την αντίσταση των πολιτών.

Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα και οι πολίτες οπισθοχωρούν καθώς βάλλονται από χημικά, γκλομπ, αύρες νερού, και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Έπειτα η κατάσταση εκτροχιάστηκε, με τους πολίτες να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αυτοδικούν, για να δεχθούν τη χειρότερη δυνατή εκδίκηση από το κράτος: βία, καθύβριση, απαξίωση, και εν τέλει αποξένωση. Οι άνανδρες δυνάμεις καταστολής, ξεχύθηκαν να πάρουν το αίμα τους πίσω, χτυπώντας αδιακρίτως περαστικούς, ειρηνικούς πολίτες, γυναικόπαιδα (!) και απλούς κατοίκους. Την ίδια ώρα στη Λέσβο, οι ομάδες καταστολής άνοιγαν πυρ με πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών.

Ηλικιωμένες γυναίκες μάταια προσπαθούσαν να συνετίσουν τις ανάλγητες δυνάμεις κρατικής τρομοκρατίας, ρωτώντας τους επίμονα, «ποια μάνα σας έκανε;». Άλλοι προσπαθούσαν να τους υπενθυμίσουν σε ποιους λογοδοτούν, εξηγώντας τους πως «είμαστε Έλληνες». Να τους υπενθυμίσουν πως πληρώνονται από τα χρήματα των φορολογουμένων, και όχι από τα πολιτικά κοράκια που αποκαλούν αφεντικά.

Ευτυχώς, η γενική κατακραυγή, οδήγησε τους κρατικούς τραμπούκους σε οπισθοχώρηση. Οι πολίτες πέτυχαν να τους εκπαραθυρώσουν και να τους πετάξουν έξω από τα ελεύθερα νησιά. Αυτό όμως μου έμελλε να ακολουθήσει στη Χίο, δεν το περίμενε κανείς.

Λίγο πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο, οι δυνάμεις βίας και καταστολής κινήθηκαν κατά ομάδας ατόμων που είχε συγκεντρωθεί έξω από το λιμάνι. Τα ΜΑΤ φορώντας πολιτικά, έκαναν και πάλι χρήση χημικών, προέβησαν ως χούλιγκαν σε απρεπείς χειρονομίες και βρισιές προς το συγκεντρωμένο πλήθος, και άρχισαν να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Το χειρότερο όλων όμως, το είδαμε στα βίντεο, με τους οργανωμένους οπαδούς των ΜΑΤ να σπάνε με γκλομπ παρκαρισμένα αυτοκίνητα, και να προπηλακίζουν μέχρι τους Λιμενικούς, απλά και μόνο επειδή ήταν και εκείνοι Χιώτες!

Αφού λοιπόν έσπασαν και τσάκισαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, αποχώρησαν.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι νεοδημοκράτες τόλμησαν να εμπλέξουν και τον στρατό στο σχέδιο αφελληνισμού των νησιών, για να τον δυσφημίσουν και να τον αμαυρώσουν στα μάτια του κόσμου, και δη των ακριτών. Αυτό το έπραξαν αφενός με επιστράτευση των στρατιωτικών μηχανημάτων, και αφετέρου με την επίταξη των ίδιων των στρατοπέδων, για να διαμένουν εκεί οι ομάδες καταστολής, χρησιμοποιώντας τα ως ορμητήρια για τις επιθέσεις τους ενάντια στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, στη Λέσβο, αποφασίστηκε να επιστρατευτούν μηχανήματα του Στρατού για να κάνουν διανοίξεις δρόμων, ενώ στη Χίο, τα στρατιωτικά μηχανήματα μεταφέρθηκαν στην επιταγμένη έκταση και έπιασαν δουλειά υπό τις οδηγίες του μηχανικού της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο κατασκευής των δομών. Πρόκειται για την εταιρία του πεθερού του υπουργού Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτη. Στρατός και ΜΑΤ επιστρατεύτηκαν για τα οικονομικά συμφέροντα των μελών της κυβέρνησης, σε βάρος και παρά τη θέληση των κατοίκων. Αυτό άραγε πώς λέγεται;

Παρά τις οργισμένες αντιδράσεις της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επέδειξε στη συνέχεια το στυγνό πρόσωπο της ΝΔ, δηλώνοντας πως οι γαλάζιοι είναι αποφασισμένοι να φέρουν εις πέρας το καταστροφικό τους σχέδιο, διότι αυτό «είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών». Με άλλα λόγια, σε δέρνω για το καλό σου και θα μου πεις και ευχαριστώ.

Πρόκειται για τον ορισμό της κρατικής αλητείας. Πρόκειται για πολιτικούς εγκληματίες. Το κράτος είναι τελικά ο πραγματικός εγκληματίας. Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και η τραμπούκικη επίδειξη ισχύος από το αυταρχικό καθεστώς Μητσοτάκη, υποδεικνύουν ωστόσο την κρυφή και βρώμικη πολιτική ατζέντα, που στρέφεται κατά του έθνους.

Αλητεία, παραλογισμός, αίσχη, παλινωδία, σκηνικό πολέμου. Μόνο αυτές οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν αυτό που συνέβη σε Χίο και Λέσβο. Η κυβέρνηση επέλεξε να στείλει στα νησιά τον πάτο του βαρελιού των δυνάμεων καταστολής – τους χειρότερους των χειροτέρων. Και δεν το έπραξε τυχαία. Τα ΜΑΤ είχαν διαταγές όπως φάνηκε να συμπεριφερθούν ως δυνάμεις κατοχής, να χτυπούν αδιάκοπα, να βανδαλίζουν αυτοκίνητα, και να πυρπολούν τα δάση της περιοχής. Το χειρότερο όμως ήταν πως αυτούς τους ανθρώπους, τους Ακρίτες που μένουν και παραμένουν για να στηρίξουν την παραμεθόριο, τους εθνοφύλακες της Ελλάδας, το κράτος επέλεξε συνειδητά να αποκαλέσει «τουρκόσπορους» και «τούρκους». Στους φυσικούς συνοριοφύλακες της πατρίδας μας, που φρουρούν διά της παρουσίας τους τη χώρα από το φασιστικό μόρφωμα που λέγεται Τουρκία, στους κατοίκους των ηρωικών και μαρτυρικών νησιών μας, σε αυτούς έμελλε να ακουστεί το «γαμώ τη Γκασμαδία σας», από το ολοκληρωτικό κράτος και παρακράτος που έστησε η ΝΔ.

Όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν τα έκανε απλά για να εξευτελίσει τους νησιώτες. Τα έκανε για να τους εξοργίσει και να τους εκδιώξει πέρα από τη νομιμότητα, κλονίζοντας την πίστη τους στην πατρίδα. Σε ένα μικρό βαθμό το πέτυχε μιας και ακούσαμε αγανακτισμένους διαδηλωτές να καθυβρίζουν την Αθήνα, και απελπισμένους εθνοφύλακες να απειλούν την Ταξιαρχία πως θα παραδώσουν τα όπλα τους.

Μην έχετε λοιπόν καμία αμφιβολία, πως η κυβέρνηση με την επιχείρηση στα νησιά φιλοδοξούσε να αποξενώσει τους νησιώτες και να τους αποτραβήξει μακριά από την Ελλάδα. Προετοίμαζε το έδαφος για τη συνεκμετάλλευση, που σημαίνει συγκυριαρχία του Αιγαίου με τους Τούρκους και αφελληνισμό των ανατολικών μας νήσων. Αυτό άλλωστε περιλαμβάνει και η περιβόητη προσφυγή στη Χάγη: παράδοση ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου, και η κυβέρνηση φιλοδοξεί να τα καταστήσει «ετοιμοπαράδοτα». Όσο δηλαδή το ΕΛΙΑΜΕΠ και τα πολιτικά κοράκια προετοίμαζαν το έδαφος στην Αθήνα, το παρακράτος της βίας εκτελούσε το ίδιο σατανικό σχέδιο στα νησιά μας. Με «εξεγερμένα» τα νησιά, το Μαξίμου μπορούσε να καθοδηγήσει τα πράγματα σύμφωνα με τις προδοτικές του μεθοδεύσεις.

Την κατάσταση αυτή διέγνωσε ο Ερντογάν, και επέλεξε τη δεδομένη χρονική στιγμή για να ανοίξει τα σύνορα στην προσπάθειά του να προκαλέσει αποσταθεροποίηση. Δεν ήταν τυχαία η συγκυρία. Δεν λογάριασε όμως το ηθικό των πολιτών. Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να πάρει τον μοναδικό δρόμο που του άφησε η Τουρκία και να κλείσει τα σύνορα, και ευτυχώς για την πατρίδα μας, ο λαός μας ενώθηκε, και κατάπιε, δίχως όμως να συγχωρήσει, το προδοτικό σχέδιο της ΝΔ στη Χίο και τη Λέσβο. Ενωθήκαμε για να αντιμετωπίσουμε την κοινή απειλή. Να ξεφορτωθούμε τον εξωτερικό εχθρό, και μετά όλοι μια γροθιά, και πάλι ενωμένοι, θα γυρίσουμε και προς τους εγχώριους εφιάλτες.  

Οι απειλές και οι εχθροπραξίες της Τουρκίας τώρα ξεκίνησαν. Η πίεση αδιαμφισβήτητα θα κλιμακωθεί και πρέπει σύσσωμοι οι πολίτες να αντισταθούν στο στρατοκρατούμενο και απάνθρωπο καθεστώς της γείτονος. Τώρα προέχει να παραμείνουμε ενωμένοι και μονιασμένοι σε ό,τι μας επιφυλάσσει ακόμα η τουρκική επεκτατική πολιτική. Όταν όμως αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή, οφείλουμε να βάλουμε ένα οριστικό τέλος σε όσους μας έφτασαν ως εδώ: στον κοινοβουλευτισμό και τα κόμματα.

Περισσότερα εν καιρώ.

  • Standard Post
  • Written by Σταύρος Καλεντερίδης in